maanantai 23. huhtikuuta 2012

Riivatun rätti ja liian pienet pöksyt

Mihin se eilinen aurinko hävisi? Sää oli ihan suht' lämmin, mutta tympeän näköinen. Auringoton sää suorastaan pakotti meidät Siisselin kanssa sisäpuuhiin. Eteisen walk-in-naulakosta eilen lähtöpassin saaneet toppavaatteet lojuivat edelleen surullisina talven loppumisesta kodinhoitohuoneen lattialla, odottaen pyykkikoneen boardingin avautumista. No eihän siinä auttanut kuin avata lähtöportti ja kuuluttaa mustien toppahousujen boarding alkaneeksi. Samalla yritimme pyytää muita toppavaatteita ystävällisesti asettumaan jonoon väriensä mukaisesti, pesuohjelappu valmiiksi esille otettuna. Talven loppumisesta loukkaantuneet toppa-asumme eivät kuitenkaan ottaneet pyyntöämme kuuleviin korviinsa, vaan osoittivat yksiselitteistä kansalaistottelemattomuutta pysymällä sikinsokin kirjavassa läjässä kuin pöytäliinat Mumbailaisella markkinatorilla. Hävytöntä ja röyhkeää!

Tottelemattomat toppavaatteetToppavaatteiden mielenosoituksesta pöllämystyneinä eksyimme pikku Siisselin vaatekaapille etsimään sopivaa asua täksi päiväksi ja totesimme, että joku on taas unohtanut silityspäivän ja että vaatekaapissa on silitettynä enää isot läjät liian pieneksi jääneitä vaatteita. Olisi siis korkea aika päivittää Siisselin vaatekaappi ja siivota sieltä pieniksi jääneet vaatteet pois. Sydän verellä siirtelin viime syksynä rakkaudella ostamiani pikku pöksyjä ja mekkoja syrjään lipaston alalaatikkoon odottamaan seuraavaa omistajaa. Mihinkähän noita laittaisi myyntiin? Huuto, eBay, Facebookin kirpparit, perinteinen kirppari...?

Liian pienet pöksyt ja pari muuta.
 Pikku Siisseli on ollut mamman apurina niin reippaana monta päivää, että tänäänkään se ei olisi millään viihtynyt ulkona itsekseen sitterissä tai edes jumppamatolla. Puuhastelua kuitenkin ainakin hidastaa, jos ei suorastaan tee mahdottomaksi tuo pieni olkapäällä roikkuva kapusiiniapina. Niinpä päätin taas kerran (ehkä noin kymmenennen) kokeilla tuota kaikkien kehumaa kantoliinaa tai mikä rengasliina se nyt hienommalta nimeltä onkaan. Aiemmat kokeilut ovat poikkeuksetta päättyneet käsinkosketeltavaan mielipahaan ja tuskanhikeen mamman otsalla. No tuossa ei tehty poikkeusta tälläkään kertaa. Kertasin taas kerran netistä rengasliinan sitomisohjeet ja eikun Siisseliä pujottelemaan ja sullomaan tuonne liinan sisälle. Se 'muljusi' liinassa kuin mustekala ja puna alkoi nousta molempien kasvoille. En luovuttanut. ' Banzai', pari ninjamaisen nopeaa liikettä ja mustekala oli pujoteltu liinan sisälle. Se oli hiljaa ja tyytyväinen. Trippelhurra! Ehkei sittenkään ... Hiljaisuus johtui vain siitä, että Siisseli keräsi voimia pistääkseen pystyyn armottoman draaman. Ninjaakin nopeammalla liikkeellä purin liinan sidonnan ja vapautimme itsemme tuosta riivatun rätistä. Hiukan mieltä tasoiteltuamme päätimme Siisselin kanssa, ettemme enää IKINÄ kokeile sulloutua tuohon riivatun rättiin! Eli sidontaleikeistä kiinnostuneet ilmoittautukoot sähköpostitse ;o)

Riivatun rätti.
 Tuon rätin kanssa tapellessa meni ihan fiilikset ja oli päiväkahvin ja tissikiisselin aika. Kyllähän tuota sai hiukan mielipahaa tasoitella, että päästiin taas takaisin puuhiin. Kodinhoitohuoneeseen  palattuamme osoittivat nuo kapinoivat toppatamineet edelleen mieltään pysyttelemällä suloisessa läjässään. Pysykööt sitten siinä mokomat hiivattilaiset! Yritetään huomenna uudelleen.
Eikä tuo Sitta Pörriäinenkään tottele!5 kommenttia:

 1. yllättävän hankalaa päästä eroon vaavin vaatteista...varmaan paras myydä semmoisella kirppiksellä mikä tarkoitettu vain lastenvaatteille!

  VastaaPoista
 2. niin siis itse olen koittanut jo normikirppistä, facebookkia ja toria. Tavaraa on kyllä mennytkin mutta jäljellä on tuolla makkarissa vielä ainakin se 4 kassillista tavaraa...melko turhauttavaa kun tosta kasasta ei tunnu pääsevän eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää jos jossain joku kaipaisi pienen tytön vermeitä :o) Harmillista, kun ne kasvaa niin nopeasti!

   Poista
 3. teidän Siisselillä on niin nättejä vaatteita (eli mammalla hyvä vaatemaku) niin myy ihmeessä huutonetissä vaatepaketteja! meillä päin kirppareilla menee lastenvaatteet tosi hyvin kaupaksi, mutta sitä en tiedä kuinka on siellä päin. huutonetissä saisit varmasti enemmän..tai mikset laita sinne ebayhin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saisi aikaiseksi ottaa kuvia noista vaatteista niin voisihan noita yrittääkin myydä jossain. Muuten hukutaan kohta lastenvaatteisiin! Täällä päin ei ole mun mielestä kovin kummoiset kirpputorit ... kai?! Tottapuhuen ei olla paljon kirppareilla vierailtu :0/ Lauantaina mennään kyllä POPin kirpparille.

   Poista