sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Aurinkoa, siivousta ja puutarhahommia

Toiset ihmiset viettävät sunnuntaita 'pyhäpäivänä', eivätkä silloin tee mitään töitä. Minun mielestäni sunnuntai on vallan mainio päivä siivota ja aika useinkin huomaan tekeväni erinäisiä siivoustöitä juuri sunnuntaina. Tänään oli aivan ihana sää ja insinööri Makkainen karkasikin pihatöihin, lapioimaan viimeisiä lumia takapihaltamme naapurin tontille. Niin turhaa hommaa kuulemma Makkaraisen mielestä, mutta kiltisti se lähti lapioimaan kun pyysin ja otti pikku Siisselinkin mukaan päiväunille. Minä puolestani käytin tämän ajan hyödykseni ja imuroin, luuttusin, 'pölytin' ja keksin jopa tyhjentää naulakkommekin talvivaatteista pyykkiin. Uskaltaisin melkein luvata, että talvitakkia ja toppahousuja ilmankin pärjää jo.

Mamman pikku siisvousapulainen.


Välillä oli pakko käydä ulkona ihastelemassa aurinkoa. On se vielä sen verran harvinaista herkkua! Ja mikä ihanuus meidän kukkapenkissä olikaan nähtävillä. Viime syksynä istuttamamme kukkasipulit olivat auringon lämmöstä innoissaan kasvattaneet itselleen näin komeat tulppaaninalut. Pakko oli laittaa puutarhahanskat käteen ja vähän rapsutella noita puskien juuria ja siistiä kukkapenkkejä. Ihanaa, kohta on kesä ja pääsee taas ulos puutarhaan. Makkarainen odottaa jo kauhuissaan alkavaa puutarhakautta. Väittää, että mulla menee yleensä vähän 'överiksi' nuo kukkajutut. :o/ En ymmärrä!Ulkoilmasta ja auringonpaisteesta voimaa saaneena suunnistin vastahakoisesti takaisin sisälle jatkamaan keskenjäänyttä siivousta. Rakas ystäväni Henri odotti malttamattomana hommien jatkumista. Se on aina niin hyväntuulinen ja reipas kaveri. Ja imurina aivan lyömätön; tehokas, helppokäyttöinen, näppärä, kestävä,' tyylikäs', lähes rikkoutumaton .... Tuohon rikkoutumattomaan oli pakko laittaa etuliite lähes, koska tänään meitä kohtasi kamala epäonni ja siitä seurannut hätätila. Siivouksen loppumetreillä huomasin, että Henri poloisen suuttimeen oli tullut pieni halkeama ... APUA! Henri oli mennyt pipiksi. Ei voi olla totta?! Laitoin välittömästi hätäapupyynnön  Alfa Cleaningin Kristerille. Voiko leikata vai aloitetaanko surutyö ja saattohoito? Pitkältä tuntuvien muutaman tunnin jälkeen saimme iloisia uutisia. Rakkaaseen ystäväämme olisi vaihtosuutin saatavilla, Henri saataisiin kuntoon ja ystävyytemme voisi jatkua. Eläköön imurikaupan setä!

Luottoystävä Henri
siivousaineet: Method
 Pikku Siisseli oli reippaan apulaisena siivousurakassa ja soitti mammalle siivousmusiikkia potkupianollaan. Jossain vaiheessa musiikki hiljeni ja huomasin Siisselin nukahtaneen keskelle koirien leluja ja siivouskamoja, nenänpää porkkanassa ja rätti kainalossa, toinen sukkakin hukassa. Voi tuota mamman pikku apulaista!
Väsynyt pikku siivousapulainen.
body: Kappahl Newbie, haalari: Baby Gap, sukka: Next ;o)

2 kommenttia:

 1. aivan ihana mamman pikku apuri joka on kaikesta väsähtänyt ja nukahtanut...paljon neidin mitat ovat? näyttää, että on ottanut pikkupikku sipukkaa kovasti kiinni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on myös niitä päiviä, ettei nukahda vaikka kuinka on mamman apuna ;o) Tänään yritin(ehkä 10. kertaa jo) 'sulloa' tuota pikku apuria kantoliinaan ruuanlaiton ajaksi ... tuloksena järjetön kiukku ja mielipaha. Nyt on varmaan jo uskottava, että meidän pikku Siisseli EI PIDÄ kantoliinoista. Taidan yydä pois mokoman rätin.

   Teidän pikkupikku Sipukka onkin mini-ihminen, Siisseli on varmaan 63-64 cm ja olisko 6,5 kg

   Poista