keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Castings

Meillä oli eilen tyttöjen retkipäivä Super-vaarin kanssa Savonlinnaan. Savonlinnan Oopperajuhlilla pidettiin eilen kesän ohjelmistoon palaavan Mozartin Taikahuilun lapsiavustajien casting-tilaisuus. Mammahan melkein syntyi Oopperajuhlille ja aloitti siellä ensimmäiset kesätyönsä siistijänä, edeten pukijan hommien kautta aina lehdistö- ja PR-asistentiksi. Osansa tästä oopperahumusta sai jo vauvana masussa Ellimaikkikin, joka ehti itsekin aloittaa kesätyönsä mammansa tapaan nimenomaan Savonlinnan oopperajuhlilla, tosin huomattavasti nuorempana samaisen Taikahuilun Pikku-Papana.

Mozartin Taikahuilun Pikku-Papoja kesällä 2006 ja Papagenona iki-ihana Gabriel Suovanen.

Useamman vuoden tauon on Taikahuilu oopperajuhlien ohjelmistosta pitänyt ja mammakin on jättänyt jo nämä kesätyönsä. Tänä kesänä tämä Olavinlinnan muurien suojissa esitettävä klassikkoteos kuitenkin palaa ohjelmistoon ja niinpä palaa Lillukkakin Savonlinnaan tyttöineen. Ellimaikki ilmoitti heti viime kesänä osallistuvansa noihin 'castingeihin', Siisseli ei vielä ollut ihan varma ;o) Ja niinpä me tytöt eilen suunnattiin Super-Vaarin kyydissä kohti Savonlinnaa.



Pikku Siisseli ottaa matkanteon melkolailla rennosti.
 Tilaisuus pidettiin todellakin Savonlinnassa, joten Ellimaikin oli otettava pari tuntia koulusta vapaata, että päästiin ajoissa matkaan kohti Savonlinnaa. Perillä meitä odotti aivan valtava sumu. Oli ajatus ihastella Olavinlinnaa ja ottaa muutama kuvakin, mutta yli 500 vuotta vanha komistus loisti poissaolollaan linnan virrassa. Tai ainakin sankka sumu esti näkemästä kivenmurikkaakaan koko linnasta. No kesällä sitten. Ja onhan tuon linnan kivet tulleet menneinä kesinä jo melkolailla tutuiksi.

Taikahuilussa on monenlaisia ja -ikäisiä lapsiavustajia. Pienimmät esiintyjän alut pääsevät vilkuttelemaan lavalle Papagenon ja Papagenan lintulapsukaisina pikku-papoina. Sitten ovat ns. huilueläimet, jotka tanssahtelevat prinssi Taminon huilun tahtiin. Ja kun Olavinlinnassa ollaan, niin linnan pässejä ei sovi unohtaa. Nämä 3 iloista veijaria ovat päässeetkin ilakoimaan myös Taikahuilu oopperaan Papagenon harmiksi.

Vastassa meitä oli ottamassa aina iloinen tuotantoassistentti Henna.


 Pukusovitusten alussa eläinten roolista haaveilevat lapset laitettiin pituusjärjestykseen jossa sitten eläinten pukuja alettiin 'täyttää' kokelailla. Ja kuinka ollakaan meidän Ellimaikin kohdalle päästessä olivat jaossa pässien puvut. Sattuikin! ;o) Siisselin mielestä sisko ainakin sovi hienosti pässiksi. Jäljelle jäävä, pienin riepu olisi sitten Siisselille ... pulun puku?! No way! Siisseli ei halunnut puluksi edes leikillään, kummi-tädin suostutteluista huolimatta. Ehkä sitten seuraavan kerran kun Taikahuilu taas saapuu ohjelmistoon. Tänä kesänä me ollaan backstagella :o)

Just passeli pässi ;o)


Siisseli ja Pässi

En halua olla pulu!
 Kun Savonlinnassa ollaan, niin pitäähän ne Laurikaisen leipomon lörtsyt käydä syömässä. Ainoat ja oikeat lörtsyt! Ja kun kesään on vielä pitkä aika, niin otettiin pahvilaatikollinen kotiin pakkaseenkin, että pärjätään.

Laurikaisen lörtsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti