torstai 5. huhtikuuta 2012

Kuka hiivattilainen unohti silityspäivän?

Eilen oli pyykkipäivä ja tänään on sitten luonnollisesti silityspäivä. Miten niin luonnollisesti? Jos silityspäivä kuuluu LUONNOLLISESTI pyykkipäivän perään, niin miksi hitossa joku on jättänyt viettämättä silityspäivää ainakin viimeisen 5 pyykkipäivän perään?! Minä vaan kysyn! Se joku on jättänyt pitämättä myös kaikki mankelipäivät. Kyllä nyt hiivattilaiset (Lillukan mielikuvitusystävät) lällättelee hyllyn päältä.

Toisaalta, kuka käskee silittää kaiken lukuunottamatta yli 12 vuotiaiden alusvaatteita ja sukkia? Jos ne vaan laittaisi suoraan kaappiin. Ei, en vaan yksinkertaisesti voi laittaa mitään kaappiin, joka ei ole silitetty/mankeloitu. Pyyhkä eli minun rakas pikku mummini opetti aikoinaan, ettei mitään laiteta kaappiin silittämättömänä ja ensimmäiset kodinkoneeni omassa opiskelijasoluasunnossani olivatkin mummin ostamat mankeli ja silitysrauta! Eikä komeroissani sen koommin ole mitään ryppyistä ollutkaan. Ajoittain siellä ei tosin ole mitään rypytöntäkään, koska kaikki vaatteemme ovat jumittuneet pyykinkäsittelyvaiheeseen 3 eli silitys/mankelointi. Ja juuri tällä hetkellä, kun JOKU on unohtanut viettää silityspäivää, olemme totaalisen jumittuneet vaiheeseen 3. APUA! Nyt jos joku silitysalan yrittäjä Silitys-Sirkka tai Mankeli-Maire lukee tätä blogia, niin mielelläni otan vastaan kokeiltavaksi palvelunne ja hövelisti kirjoitan ja kehun sitä blogissani suureen ääneen! (huom. blogini ainoa sponsori tällä hetkellä ja ikinä on insinööri Makkarainen)

Erittäin pieni osa vaiheeseen 3 jumittuneesta pyykistä.

Ainakin 10. elämäni silitysraudoista.


Osa pyykistä odottaa siirtymistä vaiheeseen 4.

4 kommenttia:

 1. Silittäminen on parhautta!
  Mua odottaa neljä koneellista, kunhan tervehdyn. Pikkasen liikaa kertarykäisyyn, muttei suinkaan mikään ennätys. :)
  Ihanat noi apila-harsot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä kyllä periaatteessa tykkään silittämisestä tosi paljon, mutta liika on aina liikaa ... noissa läjissä on ainakin 8 koneellista :o)

   Apilaharsot olen itse maalannut ja värjännyt odotusaikana ... niin varmaan, Stockmannin Hulluilta päiviltä ostin ;o) Sen lisäksi, että ne on kivannäköiset munkin mielestä, niin ne on tosi pehmosia.

   Poista
 2. Hyh, täällä taas eräs, joka inihoaa silittämistä, joten meillä vaatteet menevät suoraan narulta kaappiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä mulla taida montaa tuttavaa ollakaan, jotka tuosta silittämisestä tykkäisivät ja pitävätkin mua ihan höpönä ;o)

   Poista