keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Luonnonoikkuja ja tekniikan ihmeitä

Apua ja Anteeksi! Muutaman päivän blogihiljaisuus johtuu Pohjanmaalle suuntautuneesta mummolareissusta, joka ei sitten mennyt ihan kun siinä 'Pekka Töpöhäntää' puhuvassa lifestyle-ohjelmassa. Tai vierailu meni mainiosti, mutta paluumatka ei.  Lauantaina me tosiaan pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin auton nokka kohti Pohjanmaata ja 'tummulaa'. Aivan ihana sää ajella, aurinko paistoi ja matkalla nähtiin Pyhäjärven kohdalla varmaan 100 joutsenta, jotka olivat palailemassa kesänviettoon jostain kaukaa ja lämpimästä. Siellä niitä oli tienposkessa ihmettelemässä palokunnasta lähtien kaikki. Me hurautettiin ohi sen kummemmin ihailematta ja ehdittiin illaksi ajoissa 'tummun' herkuille. Suurinta ihmetystä meissä itä-suomen tytöissä edelleen aiheutti se valtava 'aakeus ja laakeus', joka kevätauringon paisteessa sai upeat puitteet. Samoin ihailtiin matkalla nähtyjä pääsiäiskokkoja, joita ei itä-suomessa useinkaan näe.
Mikä ihana laakeus!

Vietettiin mukavaa ja kiireetöntä pääsiäistä, nautittiin 'tummun' herkuista ja virpomispalkkioiksi saaduista suklaamunista. Ellimaikki ja insinööri Makkarainen kävivät reippaina jopa uimassa, sillä välin kun me Siisselin kanssa nautittiin pääsiäispäivästä ... eli otettiin päikkärit :o)

eläkepäiviä viettävä 'Donna'

Maanantaina koitti sitten autonpakkaus ja kotiinlähtö, joka meille tuttuun tapaan venähti parilla tunnilla. Päästiin kuitenkin lähtemään kotia kohti suht' ajoissa ja auto aivan täyteen pakattuna. Mistä sitä tavaraa aina kertyykin paluumatkalle lisää? Liikenne oli rauhallista ja sää hyvä. Oltiin ajettu noin puolet matkasta ja Pyhäjärven kohdalla huomattiin, että samat 100 joutsenta vietti pääsiäistä edelleen samassa 'lätäkössä'. No eihän meillä niin kiire toki ollut, etteikö ehdittäisi pysähtyä niitä hetkeksi ihmettelemään ja valokuvaamaan. Insinööri Makkarainen hiljensi vauhtia ja käänsi auton takaisinpäin ja ... se hiivatti sammui. Todellakin otti ja sammui keskelle tietä! Onneksi satuttiin olemaan linja-autopysäkin kohdalla, johon saatiin liu'uteltua se hiivatin pirssi tieltä pois. Entäpäs nyt?! Siinä istuttiin autossa, keskellä ei mitään ... eikä muuten ihasteltu joutsenia! Onneksi on kännykät internetteineen, navigaattorit ja erityisesti aina niin ystävällinen 'Volkkari-infon täti', joka pelasti meidät ihmettelemästä ja toimitti meille hinausauton sekä vuokra-auton omamme tilalle, jotta pääsisimme kotiin. Aikaahan siihen hinausauton ja vuokra-auton saapumiseen kului reilut 3 tuntia ja pimeäkin ehti tulla ... ja pakkanen. Eikä vieläkään ihmetelty joutsenia! Onneksi lähistöllä oli huoltoasema jonne päästiin paikallisella taksilla lämmittelemään, kahvittelemaan ja odottelemaan hinausauton saapumista.Viimein saapui hinausauto, kyydissään pienen pieni, punainen vuokra-auto .... todellakin pienen pieni, punainen Peugeot 206 oli ainoa vapaa vuokra-auto jonka onnistuivat meille saamaan. Kyllä meitä hivenen nauratti kun yritimme saada edes osan tavaroistamme mahtumaan siihen 'miniautoon'. Ellimaikki istui etupenkillä syli täynnä tavaraa, minulla oli takapenkillä sylissä pikku Piski, hoitolaukku ja Siisselin 'potkupiano' ... ja pikku Siisseli veteli unia tietämättä mitään koko 'episodista'. Reippaita tyttöjä meillä, mamman rakkauspallerot! No kotiin päästiin sitten reilusti yli puolen yön ja voitte uskoa, että hieman väsynyttä sakkia peiteltiin peteihin nukkumaan. Voi olla, etten ihan heti lähde retkelle ... tai en ainakaan pysähdy luonnonihmeitä ihastelemaan!

4 kommenttia:

 1. voi hyvänen aika, onneksi pelastuitte! kyllä olisi pitänyt saada kuva kuinka siihen pikku autoon olette pakkautuneet! tuo donna koira on muuten ihan saman näköinen kun martta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin kuvannut vaikka elokuvan tuosta episodista, mutta ensin en sisäiseltä kiukultani pystynyt ja sitten tuli pimeä. Erityisesti se pikku auton pakkaus olisi tosiaan pitänyt saada ikuistettua ;O) Niin tyypillistä meidän perheelle!

   Poista
 2. no joo, ei varmasti ihan ekana tullut mieleen ottaa kuvia! miten miulle tulee nyt niin elävästi mieleen se, kun jäätiin keskelle ratikkakiskoja, hahahaa! ei naurattanu kyllä silloinkaan, mutta onneksi nyt jo naurattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä muuten otetu kuvia silloinkaan ;o)

   Poista