torstai 26. huhtikuuta 2012

Odotettu postipaketti

Posti-Pate oli eilen tuonut ilmoituksen postiin saapuneista paketeista :o) Jippikaijee, uusi haalari Siisselille ja jotain muutakin jota en edes muistanut enää tilanneeni. Innosta puhkuen suunnistin postiin paketteja hakemaan. Haalari tulisi enemmän kuin tarpeeseen, että päästäisiin Siisselin kanssa ulos. Toppahaalarit ovat aivan liian kuumia ja liian pieniäkin jo, ohuempi ja suurempi tulisi siis pelastukseksi akuuttiin hätään.Tilasin viime viikolla Babyshopista Mini Rodinin aivan syötävän ihanan Safari-haalarin. Super suloisella Eppusella löytyy samainen takkimallisena. Mini Rodinin koot ovat noita ns. tuplakokoja ja pitkän jahkailun jälkeen tilattiin Siisselille koko 68/74, koska seuraava 80/86 tuntui aivan järkyttävän isolta noin pienelle tytsylille. Useampikin MR:n käyttäjä on todennut merkin kokojen pienentyneen huomattavasti edellisestä mallistosta, mutta konsultoin 'Mini Rodini-veteraaneja' ja päädyin kokoon 68/74. No nyt se kauan (5päivää) odotettu paketti länsinaapurista sitten saapui ja melkein järjestettiin Siisselin kanssa juhlat sen kunniaksi. Kotiin päästyä 'räjäytettiin' paketti auki ja mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyikään; kaivattu safari-haalari, must-to-have- pandabody ja pipo sekä alennusosastolta löytynyt Paul Frank pipo. Suorastaan nolo myöntää, mutta meidän Siisseli on elänyt lähes 4 kk ilman pandabodya ja nyt meillekin sellainen kotiutui oikein pipon kera. On ne vaan ihanat! Pipon koko 44/46 tosin on melko niukka, juuri sopiva tuohon 43 cm päähän. Tuo Paul Frankin suloinen pipo oli ihan sattumalta Babyshopin alekorista löytynyt, mutta eikö se sopisikin hienosti tuohon safari-haalariin eli ostoskoriinhan se tiensä löysi.

No sitten siihen itse haalariin. Avattiin haalari kääröistään kädet innosta täristen ja mikä upea ilmestys sieltä kuoriutuikaan. Haalari on vielä upeampi luonnossa, jos mahdollista. Kuosi aivan ihana, hienot kultaiset vetskarit ja ylellinen kultainen silkkivuori ... mutta entä tuo koko. Haalari näytti pelottavan kapealta, joskin pituutta kuitenkin näytti olevan reilusti. Paniikin poikanen ja tuskan hiki alkoivat nousta pintaan kun Kooma-mummin avustamana ryhdyttiin sovittamaan haalaria. Ensimmäisenä lahkeet ... sopivat, ei edes valtavan pitkät ... samoin hihat joita ei tarvinnut edes kääntää. ZIP ZAP ja kultainen vetskari kiinni ... täydellisen sopiva ... HUOM! täydellisen sopiva NYT ... ei enää esim. vapun jälkeen!!! Haara-olka-mitta oli haalarissa niin sopiva, että jos haaroista oli aivan 'kiinni' niin olkapäille jäi tilaa max 2 cm. Ja alla oli normaalit ohuet päivävaatteet. Ei mitään mahdollisuutta saada tuota mahtumaan Siisselille enää parin kuukauden päästä, syksystä puhumattakaan. Vertasin tuota haalaria meidän tällä hetkellä käytössä olevaan 56/62 kokoiseen ohueen haalariin ja lahkeiden pituutta lukuunottamatta ne olivat samankokoiset. Miten tuo voi olla edes mahdollista. Tarkistin heti kokolapun, mutta kyllä se oli ihan oikea koko. Mini Rodinin sivujen mukaan tuon 68/74 kokoisen haalarin pitäisi mahtua 'ohjeellisesti' n. 9 kk saakka ja meidän tytsylille se on melkein liian pieni vajaa 4 kk ikäisenä?!? Voi gerbiilinnahkainen tunturipölö! No Babyshopilla näyttäisi verkkosivujen mukaan olevan maksuton palautus/vaihto-oikeus, mutta arvatkaapa onko siellä tuota haalria seuraavassa koossa? Ei ole, eikä ole mitään muutakaan haalaria! Eikä ole millään muullakaan Mini Rodia myyvällä verkkokaupalla ... eikä millään muulla merkilläkään :o/ Eli me ollaan nyt sitten ilman minkäänlaista haalaria ensi talveen saakka. 'Pönötetään' sitten täällä kotona 'nakkena' ja erakoidutaan yhteiskunnasta. Tää ei voi olla edes mahdollista! APUA! Taidan tilata pelkän jumpsuitin ja yrittää pärjätä sillä kesän. Ollaan sitten syksyllä sisällä kunnes talvi tulee! Vinkkejä otetaan vastaan, itseasiassa todella kaivataan.Kuin lohdutukseksi oli Posti-Pate tuonut toisenkin paketin, jonka olin päässyt haalari-innostuksissani päässyt jo unohtamaan. Olin tilannut eBaysta ihanan Phister & Philinan mekon Siisselille. Se oli sentään kokoa 74, joten mahtuisi taatusti päälle. Ja mahtuu vielä syksylläkin. Ihana mekko!

7 kommenttia:

 1. Voi harmistus ton haalarin kanssa! Mä en tajua näitä kokoja(kaan). Eiks nekin kuitenkin johonkin keskimittaan perustu, että olis helppo tehdä?
  Wilsonille kun ostin ranskalaisen takin niin siinä on kokona 67. Saman merkin tasan samankokoinen paita on jo nafti, mutta takki menee koko kesän (tosin ei ole mikään kesätakki) ja varmaan vielä syksylläkin.
  Kuten jo aiemmin todettu, lapsenvaateahdistus on jatkuvasti takaraivossa..

  Ihanat nuo Paul Frankin pipo ja P&P:n mekko! Ebaysta en olekaan mitään ostanut enkä liiemmin tutkinutkaan, sinne seuraavaksi siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo haalariahdistus vie voimat! Eipähän tartte ahdistua omista vaatteista, kun ei jää aikaa tuolta lastenvaateahdistuksesta. Toisaalta se saattaa kyllä jo hivenen näkyäkin, etten ole paljon omista hetkeen ahdistunut ;o)

   Meidän Siisseli on eBay-lapsi. Me on tilatu sieltä niin paljon vaatetta, etten enää edes muista. Tuokin P&P:n mekko maksoi vajaat 10 € kaikkine posteineen ja on oikeasti ihan kuin uusi ja luultavasti onkin, koska niskamerkissä on vielä 'reikä' siitä hintalapusta :o) Suosittelen!

   Poista
 2. Hei, tulin juuri katsomaan onkohan se teidän haalari jo tullut. Voi eiiiii.. :( onko se kuitenkin pieni? :((( Ihan käsittämätöntä tuo MR:n kokopolitiikka.. näköjään vaihtavat sitten mitoitusta joka sesonki. Buu!:(
  En tiedä kuinka paljon haluat haalaria, mutta löysin yhden paikan missä niitä on ja saattaa jäädä jopa aleen, mutta postarit ovat kalliimmat kuin Euroopasta ja en muista sitä tullirajaa, mutta täältä eräs nimeltämainitsematon epätoivoinen tilasi pojalleen ensi talveksi haalarin:
  http://www.sweetwilliamltd.com/index.php/new-arrivals/mini-rodini/spring-overall-khaki-safari.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös täältä löytyi: http://www.olivelovesalfie.co.uk/detail.jsp?rpid=0&rid=0 :)

   Poista
  2. Juu, pieni oli. Oikeastaan sopiva, mutta liian sopiva. Miten tuo voi olla noin sopiva 62 cm lapselle, jos sen pitäisi mahtua 74 kokoiselle (näin karkeasti ajateltuna)? Eikä se edes ollut tiukka Siisselille leveyssuunnassa, vaan pituussuunnassa?! Todella omituiset koot. Melkein laannuin jo tuosta järkytyksestä ja katselin kesäksi sitä MR:n vihreällä pohjalla olevaa safari-jumpsuittia tai vaihtoehtoisesti Popupshopin jumpsuittia valkoisena. En vaan taas osaa päättää, että kumpi :o/ Ja nyt sä vielä tulit sotkemaan koko homman noilla linkeillä ... joudunkohan tilaamaan nyt sitten molemmat vai kenties kaikki?! Ja taas ahdistaa.

   Noissa vinkkaamissasi kaupoissa on muuten taas erilaiset koot; 0-6 kk, 6-12 kk ja 12-18 kk. Olisikohan se 80/86 cm nyt sitten tuo 12-18kk? Härregud, 12-18kk koko nelikuiselle?!

   Poista
  3. Hei, piti myös tuosta vihreästä jumpsuitista vinkata, sellainenhan voisi hyvin mennä kesälläkin. Se on varmaan sellaista vähän kiiltäväpintaista kuten verkarit jne. jos on samaa matskua kuin nuo safarishortsit. :)
   luulen että tuo 80/86 on se 1-1,5v. Kertoile sitten mihin päädyit.:)

   Poista
  4. Itseasiassa tuo vihreä jumpsuit oli jonkin verkkokaupan sivuila ulkohaalareissa :o/ No joka tapauksessa tilanne on tällä erää ratkennut ja kertoilen lisää siitä sitten päivänä toisena :o)

   Meillä on reilun viikon päästä 4kk neuvola ja luulen, että laittaavat mut vankilaan kasvuhormonien syöttämisestä tuolle tytsylille :o)

   Poista