keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Syöttötuoli

Meillä alkaa pikkuhiljaa lähestyä syöttötuolin osto. Siisselihän ei vielä istu, eikä näin ollen vielä tarvitse varsinaista syöttötuoliakaan. Toki meillä syödään jo muutakin kun pelkkää tissikiisseliä, mutta lusikka osuu suuhun toistaiseksi ihan sitterissä istuen. Olin ajatellut hankkivani Stokken Tripp Trapp -tuolin ihan sen monikäyttöisyyden takia ja onhan se toki tyylikkään näköinenkin, ainakin minun silmään. Ongelmana ja vatuloinnin kohteena on ollut ainoastaan tuolin väri. Aluksi tuumailin lähinnä valkoisen ja kuultovalkoisen välillä, pikkuhiljaa kuvioihin astui musta kuultovalkoisen tilalle, hieman myöhemmin kiinnostuin lilasta ja jopa vaaleanpunaisesta ... Jos jollain sattuu olemaan joku noista joutavana, niin se ratkaisisi väriongelman, koska käytettykin meille kelpaisi, muuten joudun vatuloimaan värien valinnan kanssa uutta tuolia hankkiessa.

Viime viikolla Lastentarvikkeessa pistäytyessä silmääni sattui Nuna Zaaz syöttötuoli. Ideana tässäkin tuolissa on, että se kasvaa käyttäjän mukana. Siisselillähän on jo useissa kuvissa vilahdellut Nunan Leaf sitteri, joka on mielestäni paitsi todella tyylikkään näköinen myös erittäin mukava ja laadukas käytössä. Ja niinpä pysähdyinkin tarkastelemaan tätä samaisen merkin tuolia hieman tarkemmin. Designiltaan tuoli jatkaa Nunalle tyypillistä linjaa, joka kyllä miellyttää minun silmääni. Tuoli oli erittäin tukeva, kuten jo meille tuttu sitterikin on. Muoviosat konepestäviä ja kätevästi irrotettavia. Ja hintakin taisi olla suurinpiirtein sama kun Stokken tuolilla. Nythän se sitten kriisin lykkäsi!


"Is it a designer chair, or one destined for daily juice-box battles? The Nuna ZAAZ™ masters both, beautifully.

Built from the ground up with clever and practical design, our innovative high chair grows with your baby for years of chic yet sturdy mealtimes. The ZAAZ is exceedingly safety tested, comfortable, customizes to any size and matches your pre-baby lifestyle."
Nuna Zaaz
Kuva lainattu nuna.eu

Nuna Leaf.
Kuva lainattu Nuna.eu

 Onko kellään kokemuksia tuosta Nunan Zaaz tuolista? Tai vaihtoehtoisesti ylimääräistä Tripp Trappia? Kumpi tahansa auttaisi meitä tässä ongelmassa eteenpäin :o) Ja muutkinvinkit, kokemukset ja mielipiteet otetaan mielellään vastaan.

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä Tripp Trapp on helpompi istuttaa sisustukseen kuin Zaaz. Mähän en tietty tiedä miltä teillä näyttää, mut silti. :)
  Mä ostin lilan Tripp Trappin Huuto.netistä, tuolta saa vähän halvemmalla, tosin toimituskuluista en tiedä: http://www.skandic.de/en/Stokke-TRIPP-TRAPP-Chair-Natural/c-TRIPP-TRAPP/a-400-001?sidSKANDIC=4211a807498885c9db10b189c9ffe4a6.

  Wilson istuu jo välillä tuolissaan, sillä nelikuukautislääkäriksi sattui ihan oikee lastenlääkäri, jonka mielestä ihan pientäkin vauvaa voi koittaa istuttaa kunhan ei tue liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille periaatteessa mun mielestä sopisi sisustukseen tuo Zaaz'kin, mutta tottahan se on, että Tripp Trapp sopii mihin vaan. Ja siihen ei ehken ainakaan kyllästyisi, kun on enemmän tuollainen 'klassikko' :)Taidan siis jatkaa Tripp Trappin etsiskelyä!

   Meillä sattui myös neuvolan lääkäriksi lastenlääkäri, joka sanoi ihan tuota samaa. Ja eipä tuo tyttönen oikein pitkällään missään viihdykään, paitsi nukkuessa.

   Poista
  2. Minua harmittaa tuossa Tripp Trappissa sen ahtaus. Siihen on tympeä lasta ujuttaa, kun on liian ahdas. Se on käyttökelpoisempi sisustuskuviin kuin aktiivikäyttöön. Lapseni ei edes ole pullea, vaan hoikka. Tuo Zaaz näyttää jotenkin väljemmältä. Enää en ostaisi Stokke Tripp Trappia.

   Lea

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Meidän Siisseli ei varsinaisesti ole pullea, mutta sellainen napakan jäntevä ;) Ja tuo 'ujuttaminen' kuulostaa hankalalta, kun nyt jo ujuttelen sitä vaatteisiin ja kävelytuoliin jajaja ... ja hermohan siinä meinaa molemmilla mennä. Tuon tuolin hankkiminen on todellakin ajankohtaista meillä heti, joten täytyypä testailla noita tuossakin mielessä.

   Poista