keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Sandwich cake ... eli voileipäkakku

Nyt on pari päivää ollut vähän huisketta meidän mökissä. Tai totta puhuen ei edes mökissä, vaan pitkin poikin pitäjiä ollaan huiskittu. Eilen oli aamulla pikku Siisselin 4 kk neuvola ja iltapäivä meni Ellimaikkia tanssitunneille kuskatessa Kooma-mummin kanssa. Samalla reissulla käytiin shopauttelemassa Ellimaikille vähän tyttömäisempiä kevätvaatteita. Raskas jobi!

Tämä päivä taas on mennyt voileipäkakkujen merkeissä. aamupäivällä metsästeltiin tarvikkeita ja iltapäivällä osallistuttiin Kooma-mummin kanssa Kansalaisopiston voileipäkakku-kurssille. Täällä on meidän mielestä kansalaisopistolla hyvä tarjonta erilaisia kokkauskursseja. Me ollaan käyty tänäkin talvena Kooman kanssa jo muutamalla kurssilla viettämässä 'äiti-tytär'-aikaa. Ruisleivän tekoa opeteltiinloppusyksystä, alkutalvesta kalaruokia ja kalankäsittelyä, ja nyt siis voileipäkakkuja. Kurssilla jokainen valmisti oman voileipäkakun joko kalasta tai kinkusta. Me tehtiin tavallaan molemmat, Kooma kalasta ja minä kinkusta. Ja kyllä vaan tuli herkulliset kakut. Onneksi ehdin ottaa valokuvan kakuista siellä kurssilla nimittäin tällä hetkellä meidän puolikkaista on jäjellä enää päätypalat :o)


Lohi-voileipäkakku

Aura-kinkku-voileipäkakku

2 kommenttia:

 1. Oi, ihania! <3 Mä RAKASTAN voileipäkakkuja..tai siis niiden syömistä :D mutta valitettavasti en osaa itse tehdä. :( Onneksi mun sisko osaa, niin se on loihtinut niitä meidänkin juhliin joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koko perhe on hulluna voileipäkakkuihin. Kotona äiti teki joskus ihan iltapalaksi voileipäkakun, joka ei koskaan ehtinyt koristeltavaksi kun oli jo syöty. Eipä se tietysti kotioloissa juuri koristeita kaivannutkaan.

   Ja mitä tuohon tekemiseen tulee, niin helpompia ne on tehdä kun täytekakut. Leivät on valmiita, ei tarvitse itse leipoa. Sisukset ihan oman maun mukaan sekaisin ja väliin. Päälle vaikka tuorejustoa kermavaahdon tapaan ja koristeethan voi vaikka jättää laittamatta ;) On ne vaan niin NAM!

   Poista