tiistai 22. toukokuuta 2012

Pihasuunnitelmia ja -unelmia

Me muutettiin noin 3 vuotta juuri  melkein valmistuneeseen rivitaloasuntoon, jossa pihan tilalla oli silloin lähinnä sepeliä ja rakennusjätettä. Rivitalossamme on ainoastaan 4 huoneistoa, joista 2 oli muuttohetkellämme vielä keskeneräisiä ja myymättä. Koska taloyhtiömme on noinkin lilliputtimainen, on meillä bonuksena isot pihat. Ensimmäisenä kesänä saimme takapihallemme 'nurmikon' tai ainakin kaukaisesti sitä muistuttavan epätasaisen ja vihreän alueen. Vihreys tuli lähinnä voikukista ja muista kauniista kukista rikkaruohoista. Meillä on 2 parveketta ja rakensimmekin heti ensimmäisenä kesänä alakerran 'parvekkeen' jatkeeksi terassin. Seuraavana kesänä Ellimaikki rakensi itselleen kesätyöpaikan pihan perälle eli istutti kahteen istutuslaatikkoon mansikoita, salaattia, tomaattia ja yrttejä. Sain ostaa niitä siitä lievästi kaupan hintoja huokeammin, joskus jopa ilmaiseksi :) Samaisena kesänä aloin haaveilla itselleni pientä kasvihuonetta ja vihervajaa talvisäilöksi ruukuilleni ja ihanaiselle Vespalleni. Rakastuin ensisilmäyksellä Kekkilän Vihervaja Lepoon. Siinä vihervajan ja pienen kasvihuoneen välille on sijoitettu pieni pergola, jossa puutarhatöiden lomassa voi nautiskella virkistävää sihijuomaa. Viime kesänä ei tuon ihanaisen vihervajan rakentaminen onnistunut, koska Puuha-Petemme Super-Vaari ei ollut maisemissa. Oli muuttanut Kooma-mummin kanssa kesän viettoon Budapestiin. Insinöörin rakennustaitoihin en luottanut, koska insinöörien koulutus antaa valmiudet lähinnä ohjeiden lukuun ja näennäiseen työnjohtoon. Yksinkään en sitä saisi rakennettua, vaikka Super-Vaarin tyttönä melkoisen näppärä olenkin. Rakennuspuuhia rajoitti lievästi myös mahassa varpaitaan kasvatteleva pikku Siisseli. Kivien kantamistahan se ei kuitenkaan estänyt ja niinpä päätin rakentaa terassimme reunaan pari muurikivin reunattua kukkapenkkiä. Piristi kummasti pihaamme, mutta kasvihuone vihervajoineen jäi edelleen kummittelemaan wannabe-puutarhurin päähäni.

Pihamme kesällä 2009

Vihdoin saatiin edes terassi
Mamman pikku puutarhuri hommissa

Kun kevätaurinko alkoi paljastaa terassiamme lumen alta, heräsi pikku puutarhuri talviuniltaan. Ellimaikin syksyllä istuttamat tulppaanit alkoivat nousta kukkapenkeissä ja minun rakastamat pionitkin olivat selvinneet talvesta. Kun koko piha oli lumeton, paljastui pihamme perälle viime kesänä naapurimme pihaprojektin yhteydessä tehty 'laajennus'. Naapurimme levitteli pihaltaan tulleen hukkamaan meidän pihamme perälle ja saimme näin jo valmiiksi isoon pihaamme lisää reilun metrin. Pihan perällämme oli nyt ruma kaistale täynnä rikkaruohoja. Jotainhan sille pitäisi tehdä! Ja sieltä se taas syöksyi ohjuksen lailla talvihorroksestaan vironneena aivojani askarruttamaan, Vihervaja. Kuin kasvavan vihervajavimman tietäen, toi Posti-Pate muun postin mukana HobbyHallin kevätkuvaston. Ja siellä niitä oli, uusia erimallisia 'vihervajoja'. Ensimmäistä kertaa oli markkinoille tullut Kekkilän Vihervaja malliston lisäksi vastaavia piharakennuksia muiltakin valmistajilta. Useitakin pihallemme sopivia vaihtoehtoja olisi siis tarjolla. Muutaman viikon tuumailun ja mittailun tuloksena päädyin kuvastossa kanta-asiakastarjouksena olevaan vaja-kasvihuoneyhdistelmään. Ja viime hetkellä, viimeisenä tarjouksen voimassaolotuntina ehdin vielä tilata napsauttaa kyseisen vihervajan itselleni meille. Vihdoinkin saisin kauan kaipaamani kasvihuoneen, säilytystilaa puutarhavälineilleni ja talvisuojan Vespalleni. Trippelhurra!

Makkarainen ja Siisseli pihatöissä

kuva lainattu täältä
 Noin minäkin loppukesästä kastelen kurkkujani ja tomaattejani tuolla kasvihuoneessa. Pelargonia-amppelit roikkuvat ulkonurkissa ja ilta-auringon laskiessa voi taas nauttia sihijuomaa ja mansikoita tuon Lillukan Vihervajan viereen kyhätyllä pikku terassilla ;) Tuosta vajan puoliskosta olisi ajatus tuunata ikkunoilla ja 'kauniimmalla' ovella vähän sievempi. Ajatuksena olisi, että pikku Siisseli voisi pitää sitä kesäisin leikkimökkinä kunhan vähän kasvaa. Eilen istuttiin  Kooma-mummin kanssa terassin laidalla tuumailemassa eikä Siisseli ollut vielä yhtään varma haluaako mamman pikku apuriksi puutarhahommiin kesällä. Tai ehkä se oli tuo I ♥ Cat -paita. Auringollakin voi olla jotain tekemistä asian kanssa ;o)

housut ja paita: Next, hattu: Baby Gap

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti