sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Siivousta ja Raclettea

Ellimaikki oli mummolassa viettämässä pyjamapäivää ja meillä oli siivouspäivä. Siivouksen jälkeen ei yhtään huvittanut alkaa ruuanlaittoon, joten oli keksittävä jotain pikaruokaa.

Joskus muinoin hurjina nuoruusvuosina tuli asusteltua Sveitsissä ja siellä opinkin juustonsyönnin salat. Sinne muuttaessa, pikkukaupungin tyttönä olin tutustuttanut makunystyräni lähinnä Edamiin ja Oltermanniin (luultavasti ainoat juustot jota kotikaupunkini ruokakaupoista siihen aikaan saikaan). Heti ensimmäisen Sveitsissä viettämäni viikon aikana sain tutustua yhteen jos toiseenkin juustoon ja mm. Raclette tuli tutuksi  ihan arkipäiväisenä pikaruokana.

Meillä sattui sopivasti olemaan pari palaa Sveitsiläistä Raclette-juustoa jääkaapissa ja pikkukurkut, oliivit, valkosipulinkynnet, hillosipulit yms kuuluvat jääkaappimme vakiovarusteisiin ... joten eikun raclettegrilli kuumenemaan ja perunat kattilaan. Kylmän oluen kanssa erinomainen siivouspäivän ruoka ja todellinen pikaruoka.Perunana oli tällä kertaa puikulaperunoita ja oikeastaan ne sopivat lisukkeeksi melkein yhtä hyvin kuin uudet perunat.
Punaviinin tilalla oli kylmä olut, joka näin siivouspäivän päätteeksi maistui oikein hyvin.
On se vaan hyvää! Kohta saa taas uusia perunoita ja niiden kanssa Raclette on mun mielestä parhaimmillaan. Muutama lasi punaviiniä tai skumppaa (joka mun mielestä sopii ihan kaiken kanssa) ja Bon Appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti