keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Maailman suurin lastenvaunumarssi

Me oltiin hiihtolomalla 'käväisemässä' Tukholmassa ja osuttiin aivan sattumalta Kuninkaanlinnan edustalla meneillään olevaan 8.3.2012 pidettyyn maailman suurimpaan lastenvaunumarssiin.
Världens största barnvagnsmarsch 8.3.2012 Stockholm
Tämä marssi pidettiin jo kolmatta kertaa perättäin kansainvälisenä naistenpäivänä (mikäli oikein ymmärsin) ja siihen oli mahdollisuus osallistua 29 eri paikkakunnalla, mukaanlukien mm. Maarianhamina. Tapahtuman tarkoituksena oli herättää huomiota maailmalla lisääntyvään äitikuolleisuuten, jonka takana useimmiten on 'laittomat' abortit ja puutteellinen  neuvolatoiminta. Niin meillä Suomessa kuin Ruotsissakin asiat ovat hyvin näiltä osin, mutta maailmalla tämän takia kuolee joka päivä reilut tuhat naista. Tilaisuuden järjestelyjen takana olivat Ruotsin RFSU ja Unite for Woman. Tukholmassa tämä marssi lähti klo 12 Kungsträdgårdenista ja päättyi Mynttorgetille Ruotsin valtiopäivärakennuksen edustalle. Kaikille osallistujille jaettiin tänä vuonna kansainvälisesti tunnetun Liselotte Watkinsin suunnittelema lastenvaunujen sadesuoja. Ja sellaisen mekin saimme :o) Voin marssia asian puolesta itsekseni Siisselin poikasen kanssa Kuopion torilla ;o)

(Kuva: http://www.rfsu.se )

(Kuva: http://www.rfsu.se )

Että näin länsinaapurissa. Todella hieno juttu mun mielestä! Minkähän takia tälläistä ei järjestetä Suomessa? Vai enkö vain ole kuullut moisesta. Vai pitäiskö mun aloittaa tapahtuman järjestely, kun meillä on nyt tuo hieno sadesuojakin? Aikaahan mulla olis :o/
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti