perjantai 28. syyskuuta 2012

Meteliä ja mustikkapullaa

Kuten moni varmaan on kuullutkin, meillä oli viime viikonloppuna Ellimaikin yökyläsynttärit. Synttärivieraat saapuivat lauantaina poikkeuksellisesti pidetyn koulupäivän jälkeen ja viipyivät aina sunnuntai-iltapäivään saakka. Voin kertoa, että muutamia vuosia sitten pidetyt Peter Pan -synttärit keijupölyineen ja krokotiilikakkuineen olivat suorastaan 'lasten leikkiä' näihin verrattuna. Järjestämistähän nämä tyttöjen yökyläsynttärit omatekoisine hampurilaisineen vaativat huomattavasti vähemmän, mutta Mamman mielenterveyttä koettelivat sitäkin kovemmalla kädellä. Mutta Ellimaikin mielestä bileet oli 'parhaat ikinä'!
Viime viikolla kävimme myös hakemassa kaupasta uusimmat Buzzaus-tuotteemme, Myllyn Paras Vierasvara leivonnaispakasteet. Testattaksi oloisi saanut valita Suklaaleivoksia, Kinuskileivoksia tai Meheviä Mustikkapullia. Meidän lähikaupassamme ei valitettavasti noita kinuskileivoksia ollut, joten Ellimaikki valitsi testituotteiksi suklaaleivoksia ja mustikkapullia. Valinnan suoritti Ellimaikki, koska hän oli pyytänyt saada suorittaa 'herkkutestauksen' synttäreillänsä. Mikäs sen parempi testaajajoukko kuin makeanhimoiset teinitytöt.

Kuva lainattu
Myllyn Paras Vierasvara pakasteleivonnaiset ovat kypsinä pakastettuja, joten niitä ei tarvinnut sen kummemmin paistella tai valmistella, pelkkä muutaman tunnin sulatus ja herkut olivat valmiita maisteltaviksi. Molemmat leivokset ovat vähälaktoosisia ja mustikkapullat täysin laktoosittomia.

Suklaaleivos oli mansikka-omanatäytteinen, luonnollisesti suklaalla kuorrutettu ja vaaleanpunaisin pomada-raidoin koristeltu varsin söpön näköinen leivonnainen. Tyttöjen mielestä myös maku oli mitä herkullisin ja leivokset hävisivätkin tarjottimelta hetkessä. Nämä korvasivat loistavasti synttärikutsuille lähes pakollisen täytekakun ja vieraatkin tuntuivat olevan varsin mielissään kakun sijaan tarjoilluista leivoksista. Sanoivat sen olevan jotenkin trendikkäämpää :)

Mehevät Mustikkapullat taas edustivat huomattavasti leivoksia perinteisempää herkkutarjontaa. Ne ovat pullataikinasta valmistettuja, mustikkahillolla täytettyjä ja raesokerilla koristeltuja pullia. Kuulostaakin varsin perinteiseltä lähes mummomaiselta reseptiltä. Leivosten vieressä, tarjottimella, pullat myös näyttivät lievästi vaatimattomilta. Testiryhmän lyödessä tahmaiset tassunsa niihin, tuomio oli kuitenkin positiivinen. Suurimman osan mielestä hyviä, mutta olisi luultavasti kannattanut laistattaa ennen 'hienoja' leivoksia. Ellimaikki ja pari muuta vierasta tykkäsivät kuitenkin pullista leivoksia enemmän, koska ne eivät olleet heidän mielestään liian makeita ja pullakin oli melkein kotitekoisen makuista.  Tytöt jäivätkin miettimään, miltä pullat olisivat mahtaneet maistua, jos ne olisivat olleet hieman lämpimiä. Uuteen testiin, lämmitetyillä pullilla ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta, koska nämäkin herkut loppuivat kesken :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti