tiistai 4. syyskuuta 2012

Ruotsi - Siljan erikoisaamiainen

Kuten jo Ruotsi-postausteni alussa kerroin saimme Silja Linelta upean mahdollisuuden testata mm. Siljan uudistunut Buffet-ruokailua sekä erikoisaamiaista ja nimenomaan lasten näkökulmasta. Buffet-ruokailusta kirjoitan oman juttunsa, mutta aloitetaan nyt tästä erikoisaamiaisesta, joka oli kokonaisuutena äärettömän miellyttävä tapa nauttia aamiainen.

Photo by Silja Line
"Tasokas erikoisaamiainen tarjoillaan viihtyisässä Bistro Maximessa. Runsaaseen valikoimaan sisältyy mm. maukkaita lämpimiä aamiaisruokia ja lasillinen kuohuviiniä sisääntulon yhteydessä. Kahvi, tee ja kaakao tarjoillaan pöytiin."  (Siljan sivuilta lainattua)

Aiemmin olemme nauttineet lähinnä laivoilla tarjoiltavasta Meriaamiaisesta. Nyt suunnistimme aamiaiselle Buffet Silja Linen sijaan Bistro Maximeen, jossa ystävällinen 'herra' toivotti meille hyvää huomenta tarjoten samalla kuohuviinilasilliset. Insinöörikin häkeltyi tästä ystävällisyydestä ja ikkunoista pilkistävästä aamuauringosta niin, että otti lasin hyppysiinsä unohtaen, että jonkun oli ajettava auto ulos laivasta ;) No lopulta minä sain lähes 2 kuplivaa lasia kuohuviiniä ja insinööri Makkarainen vain maistoi omaansa. Olimme liikkeellä jo varhain heti klo 7 jälkeen ja saimmekin viihtyisän pöydän lähes ikkunan vierestä. Heti pöytään päästyämme oman alueemme tarjoilija tuli kysymään haluaisimmeko kahvia, teetä vai kaakaota? Hetken kuluttua samainen tarjoilija jo kiikutti meille pöytään omat kahvi- ja teepannut. Siisseli istui syöttötuolissaan ihmetellen merta ja auringonpaistetta.Aamiaiseen kuului perinteisten munien, pekonien ja leikkeleiden lisäksi runsas valikoima erilaisia herkkuja. Makkarainen keskittyi pekonien jälkeen omasta mielestään herkulliseen jugurtti ja muropöytään. Minä puolestani jätin kaiken muun turhan ja keskitin huomioni ja makunystyräni ainoastaan pöydässä nimeäni kuiskivaan mätikuppiin. No toki otin hieman savulohta ja katkarapuja, joilla sain hieman vietyä kanssamatkustajien huomiota pois lautasellani olevasta, valtavasta mätikeosta :) Ellimaikki kokeili laajasti koko valikoimaa ja tarkkanenäisenä löysi jostain jopa pannukakkuja. Olivat kuulemma herkullisia. Siisselin poikanenkin jätti oman aamupuuronsa syömisen samantien kun sai käteensä rapeakuorista, tuoretta leipää. Tässä vaiheessa kaikkien vatsat antoivat jo pientä vinkkiä täyttymisestään, mutta hedelmäpöytä oli vielä koskematon. Sinne siis seuraavaksi.

Kotiäidin normi aamiainen

Erikoisaamiaisen kattausajat ovat Helsingistä Tukholmaan päin mentäessä  07.00-09.30 paikallista aikaa ja ja takaisinpäin tultaessa 07.30-10.00. Laivalta ostettuna erikoisaamiaisen hinta on aikuisilta 17€, nuorilta (12-17v) 10€  ja lapsilta (6-11v) 8€. Ja todellakin, alle 6-vuotiaat lapset nauttivat aamiaisensa aivan ilmaiseksi. Etukäteen varattuna hinnasta lähtee vielä euro/ruokailija pois.

Lopuksi voisin todeta, että vaikka erikoisaamiaisen kattaus oli runsas ja herkullinen, palvelu erinomaista ja kuohuviinikin suorastaan luxusta, niin parasta koko aamiaisessa oli mielestämme rauhallinen ja viihtyisä tila ilman jonon jonoa. Tämän viihtyisämmäksi tuskin voi aamiaista saada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti