keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ruotsi - Ajanvietettä lapsille laivamatkan ajaksi

Silloin kun Mamma oli pieni, pallomeri oli huikea kokemus jonka mahdollisti ainoastaan Itämerellä seilaavat risteilyalukset. Myöhemmin pallomeret yleistyivät  ja niitä alkoi olla joka 'Mäkkärissä'. Jotain erikoista laivojen pallomerissä kuitenkin on, koska ne yhä vetävät lapsia puoleensa magneetin lailla, vaikka muualta ovatkin jo 'kuivuneet kasaan'. Vaikkei pallomeressä pidemmin viihtyisikään, niin kokeilemassa sitä kuitenkin on joka kerta käytävä ... jopa teini-ikään ehtineen Ellimaikin. Toki risteilyalukset tarjoavat nykyisin muutakin ajanvietettä lapsiperheille kuin pelkät pallomeret ja etenkin koulujen loma-aikaan tarjontaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Virallisena Muumien laivayhtiönä Siljalinen laivat tarjoavat muumi-ohjelmaa ympäri vuoden kisailujen ja leikkien muodossa, unohtamatta tietenkään itse Muumipeikkoa, joka ystävineen vierailee laivoilla osallistuen useisiin ohjelmanumeroihin. Saattaapa Muumipeikon tavata jopa tanssiparketilta pyörähtelemästä Pikku Myyn kanssa discopallojen loisteessa. Ympäri vuoden on avoinna myös Promenaden varrella sijaitseva Silja Land, lasten oma leikkihuone, joka tarjoaa mm. nämä legendaariset pallomeret pikku risteilymatkaajille sekä paljon muuta puuhaa. Ellimaikki pulahti pallomereen ja siirtyi Playstation-nurkkaukseen testaamaan uusinta pelitarjontaa. Tällä välin Siisseli ihmetteli lasin takaa pallomeren palloja ja tutustui palloihin työntämällä niitä taaperokärryssä, joka olisi kyllä ollut hieman huollon tarpeessa. Lopulta uskaltautuivat tytöt yhdessä pallomereen, mutta vielä ei Siisseli siitä suuremmin innostunut. Pallot ovat selvästi kivempia yksi kerrallaan.

Kesäaikaan on laivojen risteilyohjelma lapsille niin runsas, että ainakin meidän perheellä oli jälleen kerran vaikeuksia ehtiä jopa syömään. Ohjelmaa ja puuhastelua on järjestetty pitkin laivaa aina yläkantta myöten. Kokousosasto on kesäaikaan (15.6.-13.8.) muutettu lapsimatkustajien Summer Centeriksi, joka tarjoaa paitsi vauhdikkaan leikkipaikan karuselleineen ja 'seikkailuratoineen', myös reilusti ohjattua ohjelmaa (mm. Mahdoton tehtävä, Pikku Myyn tietokilpailu). Myös aamupala oli mahdollista nauttia tuolla Muumi-aamiaisen merkeissä. Niin vauhdikas tuo Summer Center tosin on, että pienimmät matkustajat meinaavat väkisin jäädä jalkoihin. Eniten  siellä tuntuivat viihtyvän lähinnä kouluikäiset lapset, joille paikka tarjosikin vauhtia ja jopa vaarallisia tilanteita. Tilaa tuolla Summer Centerissä on todella reilusti, joten jonkun nurkan olisikin voinut 'rauhoittaa' hieman pienemmille matkaajille. Siisselille olisi riittänyt vaikka rajattu konttausalue isoine tyynyineen. Ellimaikki löysi jälleen kerran Playstation -nurkan ja jumittui sinne odottelemaan illan perheshowta. Näitä Playstation -pisteitä oli laivalla useampi ja Ellimaikki löysi tullin huumekoiran lailla niistä jokaisen.

Illan päätteeksi oli laivan yökerhossa Atlantis Palacessa järjestetty ensin pienempien lasten Muumidisko, jonka jälkeen tanssiparketin valtasivat illan Perheshown esiintyjät. Tukholmaan päin mennessä lavalla temmelsivät Robin Hood kumppaneineen ja kotiin tultaessa Viidakkokirjan sankarit. Aiempien laivamatkojen kokemuksella Ellimaikilla olikin kiire yökerhoon saamaan hyvät istumapaikat illan showta varten. Vähintään yhtä suuri houkutin taisi olla yökerhossa erikseen lapsille suunnitellut 'drinksut' vilkkuvine jääkuutioineen, joita oli tehty rajoitettu määrä. Hieman siiderifiilistä siis ;) Meitä nauratti Insinöörin kanssa tuo drinksujen 'rajoitettu määrä'. Minkähänlaisen tungoksen moinen rajoitus saisi aikaan hieman varttuneemman väen keskuudessa, jos risteilyisäntä kuuluttaisi illan aluksi, että "Drinksuja on tarjolla rajoitettu määrä; 20 kossubatteria, 15 mojitoa, 10 bisseä ja 10 sidukkaa." ;)

Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että erityisesti kesäaikaan tuota ohjelmaa on laivalla järjestetty lapsille yllin kyllin. Ellimaikin mielestä Summer Center on ihan huippu, esitykset hyviä ja diskoilu esitysten jälkeen parhautta. Siisselille sensijaan riitti laivan valojen ja peilien ihmettely ja Silja Landin taaperokärry. Seuraavalla laivamatkalla kokeillaan varmasti myös laivan kylpyläosastoa, johon emme tällä kertaa millään ehtineet.

P.S. Lupaan, että sekä kuvien laatu että erityisesti kollaasien laatu tulevat paranemaan jahka valokuvauskurssilla edetään pidemmälle kuvankäsittelyssä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti