keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Siisseli 8kk ♥

Seuraava postaus on kirjoitettu pikemminkin omaksi päiväkirjamerkinnäksi, mutta toki kaikille luettavaksi.

Kukkuu!
Siisselille tuli viime viikolla täyteen 8kk touhukkaita päiviä ja sen kunniaksi perjantaina oli neuvolakin. Pituutta töpselinenälle oli kertynyt kokonaiset 72,2cm, painoa 9616 g (pienen matosen kanssa) ja päänympäryyttä reilut 46cm. Eli ei se ihme ole jos alkaa bodyt kiristää olkapäiltä. Pitkä tyttö kuulemma ja sopivan painoinenkin. Katselin mielenkiinnosta Ellimaikin vanhaa neuvolakorttia ja Ellimaikki on ollut samankokoinen 1-vuotisneuvolassa. Niin ne on erilaisia nuo mamma pikku palleroiset niin kokonsa kuin luonteensakin puolesta :) Mammas lilla sockerbullarna ♥


 5 kuukauden ikäisenä Siisselin suuhun tupsahti 2 hammasta, kun Hammaskeiju toimitti hampaat ilmeisesti väärään osoitteeseen (meillä ei ollut vielä tilausta sisällä, Suklaisen Wilsonilla oli). Muutamaa viikkoa aiemmin oli Siisseli pyöräyttänyt itsensä myös vatsalleen ilman apuja. Tässä vaiheessa lastenhoito ja kotityöt olivat vielä melkoisen helppoja hommia, kun tyttönen makasi lattialla ja ihmetteli tyytyväisenä lelujaan sekä ohikulkevaa Piskiä. Vatsalleen kääntymisen jälkeen alkoi konttausasentokin kiinnostaa, etenemismuotona konttaaminen tuntui selkeästi vielä liian vaikealta. Toisaalta ryömiminenkin jäi muutamaan metriin vielä pitkän aikaa. Mitäpä sitä mahaansa kuluttamaan kun kierimälläkin pääsi eteenpäin ;)

Toissaviikonloppuna tapahtui ilmeisesti jotain perin juurin mystistä. Maaginen 8kk ikä alkoi lähestyä ja Siisseli päätti ottaa reippaamman puoleisen kehityspyrähdyksen kerta linttuulla. 5 päivän aikana hammaskeiju toimitti 2 hammasta lisää (hassusti ylös kulmiin), Siisseli keksi nousta istumaan ja siitä samantien seisomaan, rikollinen ura alkoi kiehtoa tähän asti suht' kilttinä pidettyä tyttöä (nakkivarkaus) ja kohtaaminen kilpikonnan kanssa pakotti ottamaan käyttöön nopeamman liikkumistavan eli siirryttiin konttaamisvaiheeseen. Tästä kaikesta on seurannut paitsi ilon ja onnistumisen hetkiä, myös itkua ja parkua pään kolahdellessa joko kivilattiaan tai pöydän reinoihin. Turhuutena pidetty konttauskypärä on löytänyt tiensä ostoslistallemme.

Pääsiskö tästä seisomaan?
Harrastuspuolella aloitimme vauvamuskarin, jossa Siisseli tuntuu viihtyvän hienosti. Vauvauintikin jatkui kesätauon jälkeen ja sukeltaminen tuntuu olevan entistä hauskempaa. Kumpaisestakin jäi harmittavasti yhdet kerrat väliin kun se riivatun herra Vesirokko kävi kylässä, mutta onpahan nyt pidetty sekin vaiva. Ruokailun suhteen edetään totuttuun tapaan hieman etuajassa suosituksiin nähden (maistelmiin jo 'vahingossa' raejuustoa). Mammanmaitokorviketta menee aamu- ja iltavellien lisäksi muutama pullollinen päivässä, mutta ketunnokkamukistakin sitä ruokailun yhteydessä jo mallikkaasti on maisteltu. Meillä on Siisselin kanssa sopimus, jotta soseet 'mättää' suuhun mamma ja kaiken muun saa syödä itse. Leivät, kurkut, hedelmät, marjat ja viimepäivinä myös osittain kiinteät ruuat kuten makarooni ja jauhelihakastike menevät jo hienosti suuhun pikkupikku sormilla. Järkyttävä sotkuhan siitä seuraa, mutta koiruli ja kilpikonna ovat iloisia lattialle putoavasta ruuasta ja pöytäpintakin tuntuu suorastaan pitävän jatkuvasta 'rasvaamisesta'.

2 kommenttia:

  1. hurraa pikku pikku Siisseli ja paljon onnea 8 kk päivän johdosta <3 juodaan kahveet kun tulemme sinne...taisi olla sitten 9 kk päivän tienoolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trippelhurra! Ihanaa kun tulette<3 Me odotetaan ihan malttamattomina. Tänään viimeksi oli asiasta puhetta :)

      Poista