lauantai 11. elokuuta 2012

Ruotsi - Silja Symphonyn uumenissa

Kuten aiemmin useaan otteeseen olen kirjoittanutkin, oli meidän perhe perinteiseen tapaan viikon lomareissulla Ruotsissa. Tällä kertaa koko viikko vierähti Tukholmassa ja sen lähiympäristössä.  Saimme Siljalinelta upean tilaisuuden testata laivamatkustamisen lisäksi Siljan laivojen uudistunutta Buffet-pöytää, erikoisaamiaista sekä laivojen ohjelmatarjontaa lapsiperheille. Laivojen ohjelmatarjonnasta ja ruokailusta kirjoitan omat postaukset lähiaikoina ja muutenkin lomapostauksia on nyt sitten lähitulevaisuudessa tulossa enemmänkin.

Kuva: Tallink Silja
Viime viikko tosiaan vierähti Tukholmassa lomaillen. Olimme tälläkin kertaa ajatelleet matkustaa auton kanssa, joten matkamme alkoi perinteiseen tapaan ajamalla täpötäyteen ahdettu automme Silja Symphonyn uumeniin. Ensikertaa auton kanssa laivalla matkustaville tai sitä suunnitteleville voin todeta, että se on ainakin Siljalla tehty todella helpoksi. Itse satamaan on kummassakin päässä hyvät opasteet, lähtöselvitys autokaistalla on todella sujuvaa (tunnistavat matkustajat jo auton rekisterikilvestä), auton laivaan ajo äärimmäisen hienosti ohjeistettu ja autokannelta hyttiin löytäminen muihin matkustajiin verrattuna ihanan näppärää ... autosta hissiin ja hyttiin. Haastavin osuus meidän perheellä lienee matkatavaroiden purkaminen ja hyttiin siirtäminen. Matkatavaramme olivat jälleen pakattu niin tarkasti, ettei laukuissa tai laukkujen välissä ollut tyhjää tilaa edes kihomadon vertaa. Liekö lapsena pelannut liikaa Tetristä vai mistä moinen pakkaustehokkuus peritty? Mikä tahansa logistiikka-alan yritys saisi minusta salaisen aseensa toimintansa tehostamiseen. Edes Herra Ikea ei ole kaltaiseni pakkaajaihme. Jokatapauksessa tämä tehokas pakkaustapa ei ole antanut myöten yhdellekään ylimääräiselle kassille, joka toki helpottaisi esimerkiksi laivassa tarvittavien tavaroiden mukaan ottamista. Sensijaan me tyhjennämme lähes koko auton peräkontin ja raahaamme kaiken sen sisällön kiroillen hymyhuulilla aina hyttiin saakka. Ehkä joskus isona me opitaan pakkaamaan vaikka vähemmän tehokkaasti, mutta järkevämmin.



Keväällä Tukholman risteilyllä ollessamme, meillä oli Siljan Promenade-luokan hytti. Sinne mahduimme ajamaan sisään ovesta vaunujen kanssa juuri ja juuri. Tällä kertaa meillä oli varattuna B-luokan hytti mennen tullen. Hytin koon pitäisi olla sama kuin Promenade-luokan hytissä ja niin se varmaan onkin, mutta hyttiin sisälle mennessämme huomasimme, että B-luokan hytissä on sisäänmeno jotenkin erilainen, koska emme mahtuneet rattaiden kanssa ajamaan sisään vaan rattaita piti sisäänmennessä nostaa reilut parikymmentä senttiä ilmaan. Ei mahdotonta, mutta hieman hankalaa. Pääasia kuitenkin, että rattaat mahtuivat sisälle hyttiin. Matkaa varatessamme ystävällinen Siljan virkailija Seila ehdotti, että ottaisimme hyttiin vauvasängyn Siisselille. Se osoittautuikin hyväksi vaihtoehdoksi, koska näin me kaikki saimme nukkua yön omissa sängyissä rauhassa. Ja mikäli Siisselille olisi avattu laivan oikea sänky, emme olisi millään saaneet mahtumaan hyttiin sekä rattaita että matkatavaroitamme. Seuraavalla kerralla varaamme kuitenkin Promenade-luokan hytin jo pelkästään tuon sisäänmenon takia, mutta myös hytissä olevan tilavan 'ikkunalaudan' takia, johon Ellimaikin lisäksi mahtuu yhden ihmisen matkatavarat :)

Ylemmissä kuvissa Promenade-luokan hytti keväällä ja alemmissa viime viikkoinen B-luokan hytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti