lauantai 23. kesäkuuta 2012

Siiderifiilis ja perinteinen rimpsavirhe!

Mä en ole juhannusihmisiä, en ainakaan ole tähän asti ollut :o/ Me ollaan lapsena asuttu kesät mökillämme saaressa Savonlinna lähellä, joten mökkielämää on tullut vietettyä yllin kyllin ilman juhannustakin. Kooma-mummi ja Super-vaari ovat lähes poikkeuksetta olleet töidensä luonteen puolesta juhannukset töissä. Minä ja Hisu-Mikkonen vietettiin siis juhannusta useimmiten Pikku-mummin kanssa eikä se juhannuskokkoa lukuunottamatta poikennut tavallisesta viikonlopusta. Muutamana kesänä hurjina  nuoruusvuosina tuli juhannusta vietettyä kaveriporukalla jonkun mökillä, saaressa telttaillen ja kerran jopa leirintäalueella. Todella monta juhannusta olen nyttemmin vanhempieni tavoin itsekin viettänyt töissä , työni päivystyksellisen luonteen takia. Näin ollen juhannuksella ei ole sen kummempaa arvoa minulle kuin muullakaan kesäisellä viikonlopulla. Kiva suomalainen perinnejuhlahan se on, mutta ei mitään esimerkiksi jouluun verrattuna.

Asennusohjeet ja viime joululta jäänyt jouluolut 

Tänä juhannuksena en tarvinnut olla töissä, kiitos mammaloman! Sen ihmeempiä suunnitelmia meillä ei kuitenkaan ollut, koska kauan odotettu kasvihuone-vihervajakin saapui sopivasti torstai-iltana takapihallemme.Sitä puuhastellessa menee varmasti juhannus rattoisasti ja luultavasti pari muutakin kesäistä viikonloppua. Ellimaikin kanssa oltiin kuitenkin sovittu, että kävisimme katsastamassa lähiseudun juhannusjuhlat ja kokon nyt ainakin. Päivän pihallamme puuhasteltuamme Ellimaikki etsi paikallislehdistä juhlat joissa olisi Ellimaikin sanojen mukaan 'paras siiderifiilis', mitä ikinä se tarkoittaakaan ;o) Päädyimme Jätkänkämpän juhannusjuhlille Rauhalahteen. Siellä todella oli siiderifiilis ja hiivatisti itikoita. Illan tullen alkoi lämpötilakin laskea liki pakkasen puolelle ja juhannuspäivän puolella kotona ollessamme mittari näytti alle kymmentä astetta. Todella moni uhmasi luonnonlakeja ja oli juhannusmielellä pukeutunut pikku-pikku-kesämekkoon tai shortseihin. Pakkasyössä itikoiden syöttinä noisa vermeissä ... Ellimaikin mielestä 'perinteinen rimpsavirhe'.

Köydenvetoa JätkänkämpälläSiisselin mekko: Phister & Philina, neule: DPAM, leggarit: Next

Loppuillasta oli Siisselin päähän laitettava Marimekon Simpanssi-pipo itikoilta suojaamaan.

Luonnollisesti Ellimaikin oli päästävä laulamaan karaokea. Harmi vaan, että jono oli niin pitkä ettei ehtinyt laulaa kun yhden kappaleen; Countryroad, Take me home

Kotimatkalla Ellimaikki keräsi kukkia tyynynsä alle juhannustaikoja varten. Ei muistettu Ellimaikin kanssa kuinka monta myrttiä sinne tyynyn alle piti piilottaa, joten Ellimaikki keräsi varalta 12. Ehken niitä sulhasiakin sitten tulisi varalta muutama enemmän. Ylimääräisethän voi aina potkia tieltä pois ;)

Ellimaikin mekko ja neule: H&M, leggarit: Gina tricot, kengät: Redfoot, laukku: LongchampTäytyy myöntää, että tämä juhannus on ollut oikein mukava kaikkine juhannusjuhlineen, joten ehken mustakin vielä isona tulee juhannusihminen!

4 kommenttia:

 1. Mun nilkkoja alkoi just kutittaa eiliset hyttysenpuremat, pärskules.
  Mut rimpsavirhe on mahtava termi, lainaan sen heti käyttöön! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tulen hulluksi noide per****** itikoiden kanssa. Muutama itikka toki kuuluu kesään, mutta miljoona on liikaa. Onneks on kaikenlaisia kutitusta lieventäviä myrkkyjä, mutta piruko niitä ehtii koko ajan olla hölväämässä .

   Ellimaikilla oli tosiaan eilen uusien termien lanseeraus -päivä. Monta hyvää tuli, mutta tuo rimpsavirhe oli ehken paras!

   Poista
 2. mahtavuutta, että saitte vajan pihanurkkaa komistamaan/kaunistamaan :) jeejeejee!
  millaisia unia ellimaikki mahtoi nähdä taikavarpuineen? tytöillä on kyllä ollut tosi mageet ja nätit juhannusvetimet kummallakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä pihan nurkassa vielä ole kuin 12 pilariharkkoja, sementtiä ja sokkelinpoikanen ... mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :)

   Ellimaikki päätti antaa niiden myrttien olla siellä tyynyn alla vielä toisenkin yön. En tiedä sekoittiko siiderifiilis pään niin ettei muistanut uniaan vai eikö ehdokkaat olleet mieluisia?!

   Poista