torstai 7. kesäkuuta 2012

10 ihanaa kysymystä


Appelsiinimyssy ja mansikkapöksy antoi minulle 10 ihanaa kysymystä vastailtavaksi. Hauskoja, joten oli ihan pakko alkaa heti vastailla.

1. Suosikkisi Tukholmassa?
En millään pysty nimeämään yhtä suosikkia, rakastanhan Tukholmaa. Suosikkejani ovat Junibacken ja sen satujuna ehdottomasti, Gröna Lund vaan on jotenkin niin nostalginen, Vanha Kaupunki kokonaisuudessaan on meidän perheen unelmien asuinympäristö, NKn tavaratalo on ehdoton must kohde, Långholmenin saari, Tukholman saaristo on todella kaunis ...


2. Lempipaikkojasi kotikaupungissasi?
Koti Saaristokaupungissa, Kuopion kauppahalli, Wanha Satama, Väinölänniemen jätskikioski, Ikea ...

Kuva täältä
3. Miten tapasit miehesi?
Tää on niin hassua mun mielestä, mutta tavallaan netissä. Facebookin Zoosk-sovelluksessa (jonka olemassaolon olin unohtanut jo) oli joku kilpapyöräilyä harrastava insinööri 'vinkannut mulle'. Mä olin samaiseen aikaan ostamassa itselleni hyvää polkupyörää työmatkoja varten ja ajattelin kysäistä neuvoa polkupyörän hankintaan tältä vinkkaaja-insinööriltä. Insinööri antoikin hyviä neuvoja ja polkupyörä tuli ostettua heti seuraavalla viikolla. Niin hyvää polkupyörää ei tietenkään ollut valmiina kaupassa, vaan se piti tilata sinne. Polkupyörää odotellessa ehdin jutustella tämän toisella puolella Suomea asuvan insinöörin kanssa muustakin kun polkupyöristä. Kun pyöräkaupasta vihdoin soitettiin polkupyörän saapuneen, ajoi insinööri tänne toiselle puolen Suomea sitä kanssani ihmettelemään ja jäi samantien koko viikonlopuksi. Kolmen kuukauden päästä insinööri jo asuikin Kuopiossa.

4. Mitä et pukisi lapsellesi?
Ainakin pyrkisin kaikin keinoin välttämään Hello Kitty vaatteita, jopa Barbie-vaatteita, en ainakaan itse ostaisi Disney Prinsessa -vermeitä, kimalleglitterpitsihörsötyksiä inhoan ...

5. Mitä toivoisit lapsesi harrastavan ja mitä et?
Ellimaikki harrastaa tanssia, sukellusta ja uintia. Samat harrastukset sopisivat Siisselillekin ja luonnollisesti täti Vihreän pitämä muskari. Judot, painit, karatet yms. ei välttämättä kuuluis mun lasten harrastuksiin.
6. Minkälainen olisi viimeinen ateriasi (alku-, pää- ja jälkiruokineen)?
Ehdottomasti sovellettu jouluruoka. Alkuun mätiä, katkarapuja, lohta ... Pääruuaksi joulukinkkua, imellettyä perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, sienisalaattia ... Jälkiruuaksi joulusta poiketen Romanovin mansikat eli tuoreita mansikoita, smetanaa ja fariinisokeria.

7. Miten valitsitte lapsenne / lastenne nimet?
Molemman tytön nimet on kokoelma isomummoilta ja vanhoilta sukulaismummukoilta perittyjä nimiä.

8. Valttisi "en ole koskaan"-pelissä?
Jos kaikki pelaajat olisi kuopiolaisia, niin ehdottomasti 'en koskaan ole käynyt Viinijuhlilla'.

9. Kivoin reissu lasten kanssa?
Kaikista pidemmistäkin lomareissuista huolimatta toissakesäinen 'telttaretki' Ruotsiin ja Tanskaan oli äärimmäisen hilpeä retki. En muista niin sattumarikasta reissua tehneeni aiemmin!

10. Kirja, joka sinulle tärkeä?
Oikeista luettavista kirjoista monet Astrid Lindgrenin kirjat ja erityisesti Veljeni Leijonamieli ovat näin aikuisenakin suosikkejani. Tärkein kaikista 'kirjoista' minulle kuitenkin on oma passini. Sitä ilman en yksinkertaisesti voisi elää!

Kuva: Flickr / comedy_nose

Pistetään seuraavat 10 kinkkistä kysymystä eteenpäin Eppusen mammalle, Eeviskaisen elämän Sinille, Veeralle, Riikalle ja  Tessalle

1. Mikä sinusta piti tulla isona?
2. Jos sinun nyt pitäisi valita itsellesi uusi ammatti ja mikä tahansa olisi mahdollista valita, niin mikä se olisi?
3. Unelmien matkakohde?
4. Lapsuuden unelma, jonka aiot vielä toteuttaa jos suinkin mahdollista?
5. Tärkein 'arvo', jonka haluaisit lapsellesi/lapsillesi opettaa?
6. Piirre/taito, jonka haluaisit lapsesi sinulta perivän?
7.  Jos saisit käyttää lapsellasi yhtä ainoaa vaatemerkkiä, mikä se olisi?
8. Mihin nykyajan (muoti)villitykseen et haluaisi lapsesi sortuvan?
9. Minunko lapsilla huonoja tapoja, ei kai? Vai onko?
10. "Olisin voinut painua maan rakoon häpeästä kun ..."

4 kommenttia:

 1. tuo oli hauskasti keksitty että tärkein kirjasi on passi, niin se taitaa olla mullakin vaikka se meinaa aina unohtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman passia en vaan tulisi toimeen. Hieno kirja!

   Poista
 2. p.s. sullahan on kohta 6000 lukijaa-ihan mahtavaa!!!!

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos tästä!Oli ihan mennyt multa ohi!

  VastaaPoista