perjantai 27. heinäkuuta 2012

Piltti-puuro todistetusti hyvää

Kuten aiemminkin blogissani on tullut mainittua, meidän perheemme on Buzzador-perhe. Tai tarkemmin ottaen koko perhe (ystäviämme unohtamatta) on saanut osallistua minun buzzauksiini. Buzzadorina toimiessani olemme saaneet mahdollisuuden tutustua useisiin uusiin tuotteisiin. Varsinaisen tuotteen mukana tulee usein näytepakkauksia testattavasta tuotteesta jaettavaksi myös ystäville kokeiluun. Omista ja ystävieni kokemuksista ja mielipiteistä sitten buzzadorina raportoin Buzzadorille ja sitä kautta tuotteen valmistajalle.

Noin kuukauden päivät sitten saimme Siisselin kanssa mahdollisuuden tutustua Piltti banaani-vadelmapuuroon. Piltti banaani-vadelmapuuro on valmistettu pohjoismaisesta vehnästä ja kaurasta ja makunsa siihen antavat vadelma ja banaani. Makuvaihtoja on saatavilla kaikkiaan kuusi. Banaani-vadelma, päärynä-mustikka ja perinteinen kaurapuuro sopivat taaperoille alkaen 5kk. Hieman vanhemmille taaperoille on tarjolla Banaani-mango ja täysjyväpuuro (alk. 8kk) sekä päärynä-vadelma-mustikka (alk. 12kk). Kaikkien Piltti puurojen tapaan tämäkin puuro on sokeroimatonta ja siihen on lisätty vitamiineja ja hivenaineita (rautaa, sinkkiä, A- ja C-vitamiineja).Puuropaketin tupsahtaessa postiluukustamme Siisseli oli hivenen reilut 5kk vanha, joten puurot olivat juuri saaneet virallisen luvan kuulua alati laajenevaan pienen rimpsrenssan ruokavalioon. Muutaman kerran olimmekin jo maistelleet sekä käyttövalmista 'purkkipuuroa' että oikeaa kaurapuuroa, molempia huonohkolla menestyksellä. 'Purkkipuuro' olisi varmaan maistunut Siisselille, mutta oli aivan liian löysää lusikoitavaksi. Kaurapuuro taasen oli pieneen suuhun vielä liian 'karkeaa'. Eli puurouramme oli lievästi sanottuna saanut kehnohkon alun. Olisimme siis mitä parhaimpia testaajia uudelle puurolle.

Otimme testipuurot käyttöön aamupalaksi, jolloin ruokahalukin olisi vauhdikkaiden unien jäljiltä parhaimmillaan. Aluksi piti tutustua pakkauksiin ja valmistusohjeisiin. Siisselin mielestä pakkaukset olivat niin kauniita ja makukin tuntui olevan kohdillaan jo pakkauksissa :)Itse puuron valmistus ei varmasti helpompaa voisi olla; pussillinen puurojauhetta (3/4 dl) sekoitetaan n. desiin kuumaa vettä. Jopa meidän insinööri osasi puuron valmistuksen kyselemättä enempiä neuvoja. Puuron paksuuttakin oli helppo säädellä Siisselille sopivaksi veden määrää muuttamalla. Ja  kesälomareissussa 'mikrottomassa' mummolassakin puuron valmistus onnistui vaivattomasti.Aiemmin maistetut puurot eivät tosiaan olleet saaneet kovin hurrattavaa vastaanottoa aamupalapöydässämme, mutta tämä puuro ei herättänyt kummempia ihmetyksiä pienessä suussa vaan meni mahaan lusikka toisensa jälkeen. Kokeilimme puuroa pelkältään sekä pienellä 'hillosilmällä' maustettuna ja aina tuntui maistuvan yhtä hyvin. Koko lautasellinen hupsahti mahaan tuosta vaan. Kehno puurouramme koki käänteen ja nyt puurosta on tullut vakituinen aamupala pikku Siisselille. Kiitos Piltin sedät ja tädit herkullisesta ja helposta puurosta!Jos kiinnostuit buzzaamisesta, niin tästä linkistä pääset suoraan Buzzadoriksi rekisteröitymiseen. Seuraamalla oheista linkkiä ilmenee myös, että minä olen kutsunut sinut Buzzadoriksi :o) Kannattaa kokeilla, hauskaa puuhaa eikä maksa yhtään mitään!

2 kommenttia:

 1. Voitko raportoida sinne mun puolesta, että tää oli pitkään aikaan hirvittävimmän makuista shaibaa mitä oon maistanut ja koostumuskin muistutti rappauslaastia. :D
  Mut mä taidan olla tän mielipiteen kans ihan yksin, olen kuullut vain ylistäviä kommentteja tästä painajaistuotteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuraportti puurosta on vielä antamatta, joten lisään sun terkut sinne ;)

   Täytyy kyllä myöntää, että mun mielipide puurosta oli aluksi kutakuinkin sama kun sulla ... järkyttävää harmaata liisteriä ja makukin miltei paha. Toisaalta mulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä miltä vauvaikäisen puuron kuuluu näyttää tai maistua, koska Ellimaikki ei koskaan suostunut syömään minkäänlaista puuroa. Siisselille tuo puuro tuntuu kuitenkin maistuvan hyvin ja jopa Insinööri kehui puuroa hyvänmakuiseksi. Eli pääkäyttäjien mielestä todistetusti hyvää!

   Poista