tiistai 10. heinäkuuta 2012

Mummolassa Hollywoodissa

Yksi meidän mummoloista on Kerimäellä. Super-Vaari on pienenä poikasena saanut postinsa Kerimäelle meidän Hollywood-mummon asuttamaan mummolaan. Viime talvena Hollywood-mummo pakkasi papiljottinsa ja muutti lähemmäs menomestoja eli aivan Kerimäen keskustaan. Mummola jäi tyhjilleen ja toimii nyt oivallisena kesäpaikkana meille kesävieraille.

Kuva otettu sateisena äitienpäivänä.Kooma-mummi ja Super-Vaari viettivät kesäistä viikkoa mummolassa, välillä Savonlinnassa piipahtaen. Koska Ellimaikilla ei muutamana päivänä ollut lainkaan harjoituksia, tarjoutui meille oivallinen tilaisuus päästä yökylään mummolaan. Sää oli mitä parhain; aurinkoa pilvettömältä taivaalta eikä tuulen pöhäystäkään. Siisseli nautiskeli kesästä vaippahoususillaan ja jopa ihan ilkosillaan. Ihana kesä! Tien toisella puolella asuu Super-Vaarin veli, Pekka-Vaari, kuten Ellimaikki setääni kutsuu. Omien sanojensa mukaan hän kutsuu kaikkia vanhoja miehiä vaareiksi. Ei kerrota tätä Pekka-sedälle. :) Jos setäni Pekka on kerta Vaari, niin mikä hänen vaimonsa sitten on? Mummo? Olkoon mummo tai ei, niin mummoille tyypilliseen tapaan oli hän tekaissut mummomaisen herkullisen mansikkakakun meille kesävieraille ja jopa kakkuja karttava Ellimaikki otti oikein 'santsipalan' kakkua. NAM!

Illalla päästiin mummolan vanhaan pihasaunaan ja siitäkös Siisseli vasta tykkäsikin. Saunassa ollaan toki käyty kotonakin pienestä pitäen, useita kertoja viikossa ja se on ollut ihan OK. Mummolan saunassa oli kuitenkin suuri ikkuna ja siitä syystä ihanan valoisaa ja varmaan siitä johtuen Siisseli ensimmäistä kertaa silmin nähden nautti saunomisesta. Erityisen ihanaa oli saunasta löydetty punainen pesuvati, jossa Siisseli saattoi löylyssä istuskella ihan itse, mahtumatta kaatumaan mihinkään suuntaan. Mummolassa oli niin paljon kaikkea uutta ja ihanaa, että illalla tuli uupumus kesken lirkuttelujen jo puoli kahdeksalta ja unta riitti seuraavaan aamuun kahdeksaan. Ehkä Nukkumatilla on joku pesäpaikka mummolassa, koska uni tuntui maittavan myös muulle porukalle. Seuraavana aamuna, aamukahvien aikaan käväisi joku Hollywood-mummon vanha tuttava tuomassa tuoreita, vasta pyydettyjä muikkuja. Voissa paistettuina, uusien perunoiden kanssa ne olivat ehken parasta kesälounasta ikinä. Miksei meillä Kuopiossa koskaan kukaan tuo tuoreita muikkuja ovelle?Yökkärisamikset nukahtivat kesken kaiken.

Hammaskeiju ei vieläkään ole ilmoittanut meille tilinumeroaan, johon tuon ensimmäisen hampaan voisimme hänelle maksaa. Ja kaiken huipuksi se hiivattilainen toimitti viime viikolla pyytämättä jo toisenkin hampaan?!

1 kommentti:

  1. voisitko vielä kertoa tarinan siitä miksi mummi on hollywoodmummi? :)

    VastaaPoista