keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kesälomaretken suunnittelua ja varailua

Minä Meidän perhehän rakastaa matkustamista ja jos vain olisi rajattomasti rahaa ja lomaa niin me oltaisiin matkalla jossain varmasti koko ajan. Kesälomahan ei ole edes loma ilman jonkinlaista lomamatkaa. Tänä kesänä meidän matkailua lievästi sanottuna hieman rajoittaa tuo Ellimaikin kesätyö, joka tosin suo meille Siisselin kanssa mahdollisuuden pieneen kotimaanmatkailuun Savonlinnassa. Lisäksi Ellimaikki on lähdössä ennen koulujen alkua Suomen Purjelaivasäätiön 5 päivän mittaiselle junnupurjehdukselle, joten täynnä alkaa olla meidänkin kesäkalenteri. No jonkinlaista matkailua kuitenkin oli suunnitelmissa harrastaa näistä pienistä rajoitteista huolimatta ja mikäs sen sopivampi kohde lyhykäiselle shopautusreissulle, kun iki-ihana Tukholma. Tottapuhuen meidän perhe on jo kahtena edeltävänä kesänä tehnyt pienimuotoisen automatkan Ruotsiin ja Tanskaan, mutta jostain syystä kaikkien huvipuistojen, eläintarhojen ja muiden lasten nähtävyyksien kiertelyn jälkeen ei koskaan ole jäänyt tarpeeksi aikaa rauhassa tepastella muutamaa päivää ympäri ihanaa Tukholmaa. Nyt päätettiinkin tehdä viikon mittainen retki ihan pelkästään Tukholmaan, jossa toki perinteisesti käydään ainakin Gröna Lundissa ja Junibackenilla, mutta pari päivää olen jo varannut ihan pelkkään kaupungilla kävelyyn ja shoppailuun.Matkat taittuvat tänäkin kesänä laivalla, koska auto täytyy saada mukaan. Molempia Suomen ja Ruotsin välillä liikennöiviä laivayhtiöitä olemme kokeilleet ja periaatteessa olemme olleet tyytyväisiä molempiin. Aiempien kokemusten ja Ellimaikin toiveen perusteella päädyimme kuitenkin varaamaan laivamatkat Siljalinelta. Kun vielä saimme upean mahdollisuuden testata Siljan laivojen lapsiperheille suunnattua kesäohjelmaa, Summer Centeriä sekä helmikuussa uudistunutta buffaa, oli koko perheemme enemmän kuin innoissaan tulevasta kesälomaretkestä. Matkavarauksen teimme Siljan puhelinmyynnin kautta ja kuten aiemminkin oli palvelu erittäin hyvää. Minua palvellut myyntivirkailija oli asiansa osaava ja erittäin ystävällinen. Hän osasi ottaa huomioon mm. lastenrattaiden kanssa matkustamisen ja kertoi laittavansa varaukseemme 'toiveen' hyttisijoittelun suhteen niin ettei rattaiden kanssa tarvitsisi koko käytävän perälle ajella, lopuksi hän vielä ehdotti vauvansänkyä hyttiimme Siisseliä varten. Todella hyvää palvelua! Hurautamme automme Silja Symphonyn syliin heinäkuun ensimmäisenä maanantaina ja aloitamme matkamme kohti ihanaista Tukholmaa.

Kuva: Tallink Silja oy

Perillä Tukholmassa on tarkoitus viettää 4 yötä. Aiemmin olemme kesälomaretkillämme kokeilleet niin teltta-, hostelli-, B&B- kuin hotellimajoitustakin. Viime kesänä vietimme muutaman yön Tukholman keskustan tuntumassa Långholmenin saarella sijaitsevassa 1800-luvun vankilarakennuksessa. Tähän vanhaan, kauniiseen ja synkän menneisyyden omaavaan vankilarakennukseen on vuonna 2008 entisöity todella viihtyisä Långholmenin hotelli ja hostelli. Samassa rakennuksessa on siis molemmat. Me majoituimme viime kesänä hostellin puolelle, joka sijaitsi vankilamuseon kanssa samassa siivessä ja sekös Ellimaikista ja hänen ystävästään Emmistä oli hauskaa. 4 hengen huoneemme oli tilava ja siisti, suihkut ja WC sijaitsivat käytävällä ja olivat yhteiset muistaakseni 5 huoneen kesken, joten ruuhkaa ei ollut. Aamupalan nautimme hotellin puolella todella huokeaan hintaan ja täytyy kyllä ihan erikseen mainita, että olipa aivan äärettömän maukas ja reilu aamupala todella viihtyisässä miljöössä. Keskustaan olisi päässyt hyvin kävellenkin, mutta me käytimme metroa, jolla muutaman aseman väli oli todella näppärä taittaa. Viime kesän kokemuksen perusteella päädyimme tänäkin kesänä varaamaan majoituksen Långholmenin hostellista. Tällä kertaa tosin saimme varattua huoneen, jossa on oma suihku, WC, TV jne ...Kuinka se enää eroaa hotellihuoneesta, sitä en vielä osaa sanoa?

Kuva: Hotell Långholmen


Meidän viime kesän selli :)

Tässäpä pieni kurkistus kesälomareissumme suunnitelmista, enemmän kirjoitan sitten reissun lähestyessä ja tietenkin lomatunnelmia suoraan matkanpäältä ♥4 kommenttia:

 1. sepäs on hyvä että erikoisreportteri lillukka on vieraillut noinkin mageessa paikassa kun tuo hotelli, pitää laittaa korvan taa, mukavan oloinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Långholmen todella on magee paikka ja koko saari on ihana. Me tykätään ja suosittelen ehdottomasti kaikille Tukholmaan yökylään suuntaaville.

   Poista
 2. Tarkoittaakohan tuo "heinäkuun ensimmäinen maanantai" elokuun ekaa maanantaita, kun tämä on kirjoitettu 4.7.? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUPS sentään ... totta puhuen se tarkoittaa heinäkuun viimeistä maanantaita eli matkalla ollaan elokuun eka viikko 30.7.-5.8.2012

   Jqa Rosvo-Roopeille tiedoksi, että ei kannata yrittää rosvota meidän kotia, koska kotimiehenä on oikea poliisi :)

   Poista