torstai 22. marraskuuta 2012

Pauli-serkun pallot ja muita villityksiä

Hello, my name is Lillukka and I'm shopaholic :)

Sen lisäksi, että olen parantumaton shopauttaja, olen myös äärettömän altis kaikille yllytyksille, villityksille ja pakko-saada-koska- kaikilla- muillakin-on-jutuille. Usein saatan olla etunenässä hankkimassa jotain viime hetken villitystä tai jopa aloittamassa sellaista. Sisustusasiat ja ulkomaan matkat iskevät todella lähelle tätä ihmisen aivoissa sijaitsevaa shopautuslohkoa ja tarvitseeko edes mainita, että viime aikoina lastenvaatteet ovat vieneet valtaosan tämän aivolohkon kapasiteetistä. Insinööri on tottunut tilanteeseen, muukin perhe alkaa olla sinut sen kanssa, ystäväni eivät ymmärrä laisinkaan (paitsi Vihreä ja Violetti), valtaväestöstä puhumattakaan. Jokin terapiahan tällekin hullutukselle varmasti on räätälöity, mutta en halua terapiaan. Multa yksinkertaisesti puuttuu sairaudentunto. Terapiat ovat sitäpaitsi vanhanaikainen hoitomuoto ja liekkö edes tehoaisivat nykyajan hullutuksiin. Nykyaikaa sensijaan ovat erilaiset vertaistukiryhmät ja minullekin sellainen on löytynyt Facebookista. Kiitos jälleen Mini Rodini -salaseuran ihanat naiset <3 Ilman teitä tuskin pystyisin ... pitämään hullutustani yllä :D

Jo alkusyksystä törmäsin muutamassa sisustusliikkeessä piipahtaessani Pauli-serkun palloihin. Ihastelin herkullisen värisiä valopalloja ja sijoitin ne mielessäni Siisselin huoneeseen, sopisivat myös Ellimaikin kamariin. Valkoiset pallerot sen sijaan kruunaisivat sisustuksemme .... joltain osin, en vielä silloin pystynyt päättämään minkä. Jotenkin kesä oli vielä niin lähellä, etten kuitenkaan osannut paneutua valopalloihin vielä sen tarkemmin. Jokin aika sitten herra Stockmann lähestyi minua sähköpostilla ja kertoi luovuttavansa nämä ihanaiset pallot minulle suorastaan pilkkahintaan. Kun samaan aikaan myös vertaistukiryhmäni naiset olivat saaneet herra Stockmannilta samaisen houkuttelevan tarjouksen ja alkoivat julkaista hankkimiensa palleroiden sijoituskuvia, oli minunkin tilattava Pauli-serkku meille kylään. Myöhemmin kuulin, että tukiryhmämme hulluttelun ansiosta Pauli-serkku oli käynyt virittämässä pallonsa lähes viimeistä palloa myöten. Tuli siis loppu tällekin villitykselle!Kun Pauli-serkku oli käynyt virittämässä pallonsa oli taas aikaa paneutua uusiin villityksiin. Kalenteri alkaa muistutella joulukuun lähestymisestä, Posti-Paten salkku on täynnä joulun lelukuvastoja, kauppojen näyteikkunat alkavat muuttua punaisemmiksi ja pieniä tonttuja alkaa vilahdella siellä täällä. Vertaistukiryhmän mammat alkavat suunnitella lasten jouluvaatetusta ja mulle iskee paniikki, täytyykö jouluksi pukeutua jotenkin erityisesti :/ Meidän Kooma-mummi ei koskaan pukenut meitä NooNoon kanssa piparkakkupojiksi tai tontuiksi, onneksi, ajattelen! Toki aavistuksen siistimmin pukeuduttiin, muttei mitään rooliasuja. Ellimaikki oli piparkakkutyttö ensimmäisessä tanssikoulunsa joulunäytöksessä, ollessaan 2-vuotias punaposki, tulirokon takia. Mutta jouluna piparkakut olivat ainostaan jälkiruokapöydässä. Ja niin ne ovat tänäkin jouluna. Tonttulakit kuitenkin kuuluvat jouluun ja sellainen pitäisi Siisselillekin hankkia. Isänpäivälahjaa hankkiessani näin Kuopion uudessa Polarn o Pyretin liikkeessä kivan puna-valko-raidallisen tonttulakin. Seuraavalla viikolla alkoivat tukiryhmän naiset jo harmitella näiden ihanaisten tonttulakkien loppumista useista eri Popin liikkeistä. Päätin samantien viettää 'tyttöjen päivää' Ellimaikin kanssa ja lähteä tarkistamaan meidän Popin tilanteen. Ehken nämä villitykset löytävät tiensä vähän hitaammin tänne maalle, mutta lakkeja oli hyllyssä vino pino. Nappasin Siisselille tuliaisiksi yhden. Seuraavana aamuna palasin hakemaan loput jäljelle jääneet 7 tonttulakkia tukiryhmän naisten paljaspäisille tontuille ;)

Räkänokka tonttu ja POPin tonttulakki
Mitähän nyt alkaisi hullutella? Olisiko kellään hyviä ideoita. Varpunen nyt ainakin pitäisi saada Siisselin leluille, ehkä omillekin  ;)

photo by Varpunen.com

2 kommenttia:

 1. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you
  wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message
  home a little bit, but instead of that, this is great blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

  my blog :: noticias primero

  VastaaPoista