torstai 31. toukokuuta 2012

♥ raparperi

Mä olen lapsesta asti pitänyt raparperista ja sen ihanasta kirpeydestä. Varma kesän merkki onkin kun kauppoihin ilmestyy kotimaiset raparperit ja joka paikasta alkaa tulvia erilaisia raparperipiirakkareseptejä. Meidän omassa pihassa sitä ei vielä kasva, mutta jospa tulevaisuudessa saisin sitä johonkin pihan nurkkaan 'sammakoiden suojaksi'.

Kuva lainattu.  All rights reserved by BowlLicking

Jokunen päivä sitten postin mukana tuli Dermoshopin uusin lehti. Töissä ollessa tein vähintään kerran kuukaudessa 'saippuatilauksen' työkavereilleni, joskus jopa useammin. Nyt mammalomallakin olen luvannut pitää huolta rakkaiden työkavereideni saippuatilauksista ja tästä uudesta lehdestä on ihan pakko tehdä tilaus. Dermoshopilla on joka lehdessä aina jotain ns. kausituotteita ja tässä uusimmassa lehdessä oli raparperin tuoksuiset suihkugeeli ja ihonhoitovoide. Molemmat ovat kätevässä 500ml pumppupullossa. Lehden mukana tuli pieni näyte suihkugeelistä ja se tuoksui aivan ihanalle, aivan sellaiselle juuri keitetylle raparperimehulle. Ihan pakko saada!

kuva lainattu täältä

Siisselillä olikin sopivasti päällä tälläinen ihan raparperimehunvärinen paita ja neulehaalari. Ne Phister & Philinan vanhemmasta mallistosta. Tilasin ne keväällä eBaysta ja koska olivat kokoa 74, ovat vielä odottaneet käyttöön pääsyä kaapissa. Reiluthan nuo vieläkin ovat, mutta eivät enää liian isot käytettäväksi, joten otettiin ne jo kokeiluun. Ihanat tälläisenä vähän viileämpänä jäätävän kylmänä 'kesäpäivänä'. Meillä on useampikin noita Phister & Philinan vaatteita Siisselille ja mä kyllä tykkään että ovat kivoja. Laadukkaita, sopivan värikkäitä, hyvän mallisia ... Kyllä ne Tanskalaiset vaan osaa ♥

paita ja neulehaalari: Phister & Philina


tiistai 29. toukokuuta 2012

"Stockholm i mitt hjärta ...

... låt mig besjunga dig nu, 
åldrad i ungdomlig grönska, 
öarnas stad, det är du! 
Av städer jag känner i världen 
är du den stad som fått allt. 
Genom Mälarens kärlek till havet 
en blandning av sött och salt."




Mä olen aina jotenkin erityisesti tykännyt Tukholmasta. Nuorena Tukholman visiitit jäivät lähinnä risteilyjen yhteydessä vietettyihin muutamaan tuntiin. Kun ensimmäisen kerran olin 'reilaamassa', pysähdyin menomatkalla Tukholmaan jopa yöksi. Tulomatkalla olin saanut jo seuraakin reissulleni, joten Tukholman pysähdys taisi olla jopa parin yön mittainen. Erinäisiä, erilaisia ja erilaisilla kokoonpanoilla tehtyjä Tukholman retkiä tuli myöhemmin tehtyä useita. 

Toissakesänä teimme minulle ensimmäisen automatkan Ruotsiin (vähän Tanskaankin). Kolmårdenin delfiinit tekivät niin lähtemättömän vaikutuksen Ellimaikkiin, että uusimme retkemme viime kesänä. Jonkin sortin perinne siitä kai tulikin, koska olemme taas suunnitelleet kesälomareissua Tukholmaan. Matkat aiomme tehdä laivalla, koska auto pitää saada mukaan ja Ellimaikin pitää päästä laivan discoon pyörähtelemään, karaokeen nyt ainakin ;) Mulle tuo laivamatka on yhtäkuin valtavat määrät katkarapuja ja kalaa, NAM! Yöpymistä me ollaan retkillämme kokeiltu niin leirintäalueella, hostelleissa kuin hotelleissakin. Saa nähdä mihin tänä kesänä päädymme päämme kallistamaan :)

Useat ystäväni ovat kyselleet ja lähinnä ihmetelleet kuinka me jaksetaan joka kesä käydä Tukholmassa ja mitä me siellä oikein tehdään. Nyt ajattelinkin tehdä useamman blogikirjoitukset sarjan tämän kesän reissustamme; suunnittelusta, matkustamisesta, majoituksesta, puuhasteluista, lasten kanssa matkustamisesta jne ... Miltäpä kuulostaisi?

maanantai 28. toukokuuta 2012

Aurinkoa, multaa ja kesäkukkia

Viikonlopun säät ovat olleet ihanat. Jopa minä voin rehellisesti sanoa, että oli ihan lämmin, ei kuuma mutta lämmin .... jos pysyi auringossa ja ilman liikkeeltä (sanotaanko sitä tuuleksi) suojassa. Villasukista en kuitenkaan vielä luovu, ehkä sitten kesällä kun on oikeasti lämmin. Mun helleraja on +35 ja alle sen on korkeintaan ihan lämmintä, viileää tai kylmää ... kuten useimmiten Suomen kesässä. Viime kesänäkään en käynyt kertaakaan edes uimassa, vaikka ranta on tien toisella puolella. Ei vaan ollut tarpeaksi lämmin :o/ Olenkin luultavasti oikeasti joku väärään paikkaan syntynyt Viidakon-Ykä. Ellimaikki sen sijaan kävi viikonloppuna uimassa jo toista kertaa. Oli kuulemma jäätävän kylmää, muttei pahasti. Mitä ikinä tarkoittaakaan 'ei pahasti jäätävän kylmä'?!

Ei pahasti jäätävän kylmää?!

Luottovaruste

Kaverukset auringonotossa

Auringon paistaessa tuli mansikkalaatikot siirrettyä, taimet jaettua ja istutettua, pihakalusteet ja terassit pestyä ja nurmikko lannoitettua. Kukkaruukut ja laatikotkin kaivoin jo esille. Mä sairastan vakavaa kesäkukkahullutusta aina kesäisin, kevät ja alkukesä on todella pahaa aikaa. Normaalisti tähän aikaan vuodesta olen jo vajaan kuukauden ajan kiertänyt kaikki puutarhamyymälät useaan kertaan ja vieraillut kahdella lempipuutarhallani, Hännisellä ja Heikkisellä vähintäänkin kerran päivässä kumpaisellakin. Makkarainen saa lievää näppylää tästä mun hullutuksesta, mutta siihen sen on vain ollut totuteltava. Ja hienosti se on mun mukana puutarhoilla pärjännytkin. On kuulemma osin siedätetty niihin jo lapsena äidn mukana. Suorastaan uskomatonta, mutta vasta eilen kävin puutarhalla ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Olen tietoisesti yrittänyt kaikin keinoin viivästyttää puutarhoille menoa ja näin ollen hullutuksen puhkeamista. Ja melko hyvin olen siinä mielestäni onnistunutkin! Kuvitelkaa nyt, kohta on kesäkuu eikä eiliseen mennessä yhtään kukkalaatikkoa ja kassia ollut meidän pihaan vielä ilmestynyt. Ehken tuo unelmien vihervajan suunnittelu on lievästi vaikuttanut asiaan, mutta uskomaton suoritus silti.

Kukkaistutusten kulloisenkin kesän värimaailma täytyy päättää ajoissa, ettei tule suuria määriä harhaostoksia. Väriin vaikuttaa luonnollisesti mieltymysten lisäksi kesän kukkatrendit ja tämän vuoksi on puutarhat koluttava useaan kertaan ihan vain tarjonnan tarkastamiseksi. Tämän jälkeen voi vallitsevan värin valita ja alkaa vatuloimaan eri lajikkeiden kesken. Rakastan erilaisia pelargonioita jo pelkästään helppohoitoisuutensa vuoksi ja niitä onkin meidän pihalla, terasseilla ja parvekkeilla joka kesä. Tänä kesänä ne ovat valkoisia. Pelargoniat tuovat mieleen Kreikan lomamatkoilta 'villeinä' ja runsaina kasvat pelargoniapensaat ja ehkä hivenen myös pikku-mummomme Pyyhkän kesäiset kukkaistutukset. Pikku-mummomme jo kastellessa mummojen taivaan pelargoniapensaita, on pelargonioita meillä pitkin pihaa, jotta mummomme saattaa niitä aurinkoisena päivänä pilven reunalta ihastella. Ripaus vaaleanpunaista ja lilaa on kukistamme löydyttävä Ellimaikin toivomuksesta ja näin tulee tänäkin kesänä olemaan. Eilen aloitin maltilisesti kukkavarustelun ostamalla valkoisia pelargonioita ja murattia laatikoihin ja lilan amppelin etuovellemme. Julistankin kesäkukkakauteni alkaneeksi ja varoitan kanssaeläjiä orastavasta hullutuksesta.

Valkoiset pelargoniat

Siisselin ilonpurkaus

lauantai 26. toukokuuta 2012

Euroviisut - vuoden kohokohta

Tänään on meillä Ellimaikin kanssa yksi vuoden kohokohdista eli Euroviisut! Ellimaikki kannattaa Irlannin Duracel-pupuja, yhdessä kannatetaan Ruotsin Loreenia ja Venäjän mummoja ja mamma kannattaa vähän Serbiaakin- Toki monia muitakin suosikkeja meillä on. Hyvää Euroviisu-iltaa ♥


kuva lainattu

kuva lainattu

kuva lainattu

Tunika: PO.P, Leggarit: Next

perjantai 25. toukokuuta 2012

Puutarhatonttuna

Voikukkarauta, mittanauha, merkkausväri ja kaveri :)
Eilinen päivä lipsahti ulkotöissä. Tarkoituksen oli kitkeä rikkaruohoja takapihan nurmikolta ja merkata tulevan vihervajamme sijainti. Toki nämä tuli tehtyäkin, mutta auringonpaisteesta innoissani puuhastelin epähuomiossa koko päivän pihahommissa. Olisin varmaan jatkanut yömyöhään saakka jollei olisi ollut tyttöjen Viisuilta vol.2. No tulipahan tehtyä pihasuunnitelma ja siirrettyä Ellimaikin yrtti- ja mansikkalaatikot, multakuormankin ehdin käydä Super-Vaarin kanssa hakemassa. Tänään pitäisi vielä jakaa nuo mansikat kahteen laatikkoon.

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Minun Ikeani ♥.

Vihdoinkin mulla on oma IKEA ♥ ... hieno, upouusi, ikioma Ikea! Lastenvaatteiden lisäksi friikisti fanitan eli 'friikitän' Ikeaa. Minut tuntevien mielestä tuo saattaa olla jopa lievästi muotoiltu pitämisen ilmaiseminen. No myönnettäköön, sairastan Ikea-hulluutta ;) Kun elämäni ensimmäistä kertaa kävin Ikeassa, oli vuosi 1993 ja vietin hurjia nuoruusvuosia Sveitsissä. Zürichin Ikea teki muhun lähtemättömän vaikutuksen, vaikkei omasta kodista ollut vielä tietoakaan. Kun Suomeen vihdoin sitten saatiin ensimmäinen Ikea Espooseen oli minullakin jo oma koti jota sisustaa. Siitä alkoi varsinainen Ikea-hulluttelu. Nykyisin osaan Ikean kuvastot ulkoa ja mallistot tunnistan vaikka pohjalevyn murusesta. Ainoa harmittava ja hulluttelua pirusti hankaloittava tekijä on ollut pitkä välimatka lähimpään Ikeaan (400km). Muutama vuosi sitten sain ilouutisen Ikean sedältä, hän oli ajatellut rakentaa minulle ihan oman Ikean tuohon muutaman kilometrin päähän. Edes trippelhurra ei riitä kuvaamaan sitä suunnatonta riemua, jota uutinen minussa herätti. Enää ei tarvitsisi kulkea ympäri kotia mittanauha ja muistiinpanovälineet kädessä kerätäkseen 'ostoslistaa' seuraavaa mahdollista Ikea-reissua ajatellen. Nyt voisin pienenkin puutteen huomatessani hurauttaa tähän omaan ihanaan Ikeaani hakemaan juuri sen elämästäni puuttuvan palasen. Tottuukohan moiseen ylellisyyteen?

Pitkän odotuksen jälkeen koitti tämä tärkeä päivä, Ikeani avajaispäivä. Viralliset avajaiset ovat huomenna, mutta Ikean Family -kortin omaavat pääsivät jo tänään omiin ennakkoavajaisiinsa. Sinne mekin Siisselin ja Makkaisen kanssa suunnattiin heti aamulla kymmeneksi. Muutama muukin sinne oli jo saapunut, mutta yllättävän harva oli uskaltautunut sinne heti aamuksi. Ymmärrän toki, että halusivat minun saavan tutustua OMAAN Ikeaani kaikessa rauhassa, ilman suurempaa väenpaljoutta. Suuresta, hienosta ja varmasti kaupungin ainoasta pyöröovesta sisäänkävellessämme tunne oli sanoinkuvaamaton, kuin olisi kotiin mennyt. Tämä uusi Ikea on Suomen toiseksi suurin ja sen yhteyteen tulee Suomen ensimmäinen Ikano kauppakeskus, joka avaa ovensa marraskuussa ♥.

Minun Ikeani ♥





Ruokalappu eli lappu joka on ruokaa ;)







Tervetuloa Minun Ikeaani!

tiistai 22. toukokuuta 2012

Pihasuunnitelmia ja -unelmia

Me muutettiin noin 3 vuotta juuri  melkein valmistuneeseen rivitaloasuntoon, jossa pihan tilalla oli silloin lähinnä sepeliä ja rakennusjätettä. Rivitalossamme on ainoastaan 4 huoneistoa, joista 2 oli muuttohetkellämme vielä keskeneräisiä ja myymättä. Koska taloyhtiömme on noinkin lilliputtimainen, on meillä bonuksena isot pihat. Ensimmäisenä kesänä saimme takapihallemme 'nurmikon' tai ainakin kaukaisesti sitä muistuttavan epätasaisen ja vihreän alueen. Vihreys tuli lähinnä voikukista ja muista kauniista kukista rikkaruohoista. Meillä on 2 parveketta ja rakensimmekin heti ensimmäisenä kesänä alakerran 'parvekkeen' jatkeeksi terassin. Seuraavana kesänä Ellimaikki rakensi itselleen kesätyöpaikan pihan perälle eli istutti kahteen istutuslaatikkoon mansikoita, salaattia, tomaattia ja yrttejä. Sain ostaa niitä siitä lievästi kaupan hintoja huokeammin, joskus jopa ilmaiseksi :) Samaisena kesänä aloin haaveilla itselleni pientä kasvihuonetta ja vihervajaa talvisäilöksi ruukuilleni ja ihanaiselle Vespalleni. Rakastuin ensisilmäyksellä Kekkilän Vihervaja Lepoon. Siinä vihervajan ja pienen kasvihuoneen välille on sijoitettu pieni pergola, jossa puutarhatöiden lomassa voi nautiskella virkistävää sihijuomaa. Viime kesänä ei tuon ihanaisen vihervajan rakentaminen onnistunut, koska Puuha-Petemme Super-Vaari ei ollut maisemissa. Oli muuttanut Kooma-mummin kanssa kesän viettoon Budapestiin. Insinöörin rakennustaitoihin en luottanut, koska insinöörien koulutus antaa valmiudet lähinnä ohjeiden lukuun ja näennäiseen työnjohtoon. Yksinkään en sitä saisi rakennettua, vaikka Super-Vaarin tyttönä melkoisen näppärä olenkin. Rakennuspuuhia rajoitti lievästi myös mahassa varpaitaan kasvatteleva pikku Siisseli. Kivien kantamistahan se ei kuitenkaan estänyt ja niinpä päätin rakentaa terassimme reunaan pari muurikivin reunattua kukkapenkkiä. Piristi kummasti pihaamme, mutta kasvihuone vihervajoineen jäi edelleen kummittelemaan wannabe-puutarhurin päähäni.

Pihamme kesällä 2009

Vihdoin saatiin edes terassi
Mamman pikku puutarhuri hommissa

Kun kevätaurinko alkoi paljastaa terassiamme lumen alta, heräsi pikku puutarhuri talviuniltaan. Ellimaikin syksyllä istuttamat tulppaanit alkoivat nousta kukkapenkeissä ja minun rakastamat pionitkin olivat selvinneet talvesta. Kun koko piha oli lumeton, paljastui pihamme perälle viime kesänä naapurimme pihaprojektin yhteydessä tehty 'laajennus'. Naapurimme levitteli pihaltaan tulleen hukkamaan meidän pihamme perälle ja saimme näin jo valmiiksi isoon pihaamme lisää reilun metrin. Pihan perällämme oli nyt ruma kaistale täynnä rikkaruohoja. Jotainhan sille pitäisi tehdä! Ja sieltä se taas syöksyi ohjuksen lailla talvihorroksestaan vironneena aivojani askarruttamaan, Vihervaja. Kuin kasvavan vihervajavimman tietäen, toi Posti-Pate muun postin mukana HobbyHallin kevätkuvaston. Ja siellä niitä oli, uusia erimallisia 'vihervajoja'. Ensimmäistä kertaa oli markkinoille tullut Kekkilän Vihervaja malliston lisäksi vastaavia piharakennuksia muiltakin valmistajilta. Useitakin pihallemme sopivia vaihtoehtoja olisi siis tarjolla. Muutaman viikon tuumailun ja mittailun tuloksena päädyin kuvastossa kanta-asiakastarjouksena olevaan vaja-kasvihuoneyhdistelmään. Ja viime hetkellä, viimeisenä tarjouksen voimassaolotuntina ehdin vielä tilata napsauttaa kyseisen vihervajan itselleni meille. Vihdoinkin saisin kauan kaipaamani kasvihuoneen, säilytystilaa puutarhavälineilleni ja talvisuojan Vespalleni. Trippelhurra!

Makkarainen ja Siisseli pihatöissä

kuva lainattu täältä
 Noin minäkin loppukesästä kastelen kurkkujani ja tomaattejani tuolla kasvihuoneessa. Pelargonia-amppelit roikkuvat ulkonurkissa ja ilta-auringon laskiessa voi taas nauttia sihijuomaa ja mansikoita tuon Lillukan Vihervajan viereen kyhätyllä pikku terassilla ;) Tuosta vajan puoliskosta olisi ajatus tuunata ikkunoilla ja 'kauniimmalla' ovella vähän sievempi. Ajatuksena olisi, että pikku Siisseli voisi pitää sitä kesäisin leikkimökkinä kunhan vähän kasvaa. Eilen istuttiin  Kooma-mummin kanssa terassin laidalla tuumailemassa eikä Siisseli ollut vielä yhtään varma haluaako mamman pikku apuriksi puutarhahommiin kesällä. Tai ehkä se oli tuo I ♥ Cat -paita. Auringollakin voi olla jotain tekemistä asian kanssa ;o)

housut ja paita: Next, hattu: Baby Gap

maanantai 21. toukokuuta 2012

Kyytiä oksu-peikolle ja valokuvien tuunausta

Eilen annettiin lopullisesti lähtöpassit oksu-peikolle. Vielä tänä aamuna yritti ryökäle luikahtaa oven raosta sisään kun Makkarainen vei Penniä pissille. Onneksi valpas vahtikoiramme huomasi sen peijakkaan ja antoi kyytiä niin, että naapuritkin sen kuulivat. Huudettiin vielä perään, ettei takaisin ole tulemista! Saamplarin ketale!!

Toipilaana ollessa ehti sängyn pohjalla tuumailla kaikenlaista, mm. valokuvien tuunausta. Tänään sitten päätin kokeilla iPhonen superkivaa 'appsia' Pixlromaticia muutamaan Siisselin kuvaan. Sillä saa helposti erilaisia sävyjä, kehyksiä ja vaikka mitä kuplia kuviin. Ilokseni huomasin, että tämä hauska 'appsi' on käytettävissä verkossa ihan tavallisella pöytäkoneellakin osoitteessa http://pixlr.com/o-matic/. Sitähän piti heti kokeilla. Ja tässä ensimmäisen kokeilun tulos. Lisäsin sävyn 'Adrian' ja 'Simplet' kehykset, ei sen kummempaa vielä :)






Ja tervetuloa blogini uusille lukijoille!

perjantai 18. toukokuuta 2012

Sairasloma

Lillukan varsia on sairaslomalla pari päivää.

DG:2.2 gastroenteritis ac. eli oksutauti

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kummituksia ja kirpparilöytöjä

Me saatiin tänään vähän harvinaislaatuisempi vieras kylään. Tai oikeastaan vieraita oli kaksinkappalein, kun Siisselin kummitustatädit Täti-Vihreä ja Täti-Violetti tulivat kylään. Täti-Vihreä käy useammin kun asuu täällä samassa kaupungissa, mutta Täti-Violettia nähdään valitettavan harvoin. Tädit on paitsi Siisselin kummitustätejä, myös mamman ikuparhaita ystäviä :o) Tädit ovat tarkkoja iästään, eivätkä pidä tädittelystä, joten kutsummekin heitä Vihreäksi ja Violetiksi. Violetti oli ennen Ruskea, mutta nykyisin Violetti koska ruskea ei enää ole muotia. Ja Täti-Violetti haluaa aina olla muodikas. Vihreällä oli räkäpeikko kylässä, joten Violetti lapioi soossia Siisselille suuhun sillä välin kun mamma pistit kahvit kiehumaan. Ihanan lahjapaketinkin olivat Vihreä ja Violetti tuoneet, hieno Muumi-pyyhe ja paljon lastenlauluja. Siisselin mielestä kuitenkin paketin narut ja erityisesti ihana paperi olivat paljon mielenkiintoisempia. Ensimmäistä kertaa Siisseli innostui repimään paperia ja sekös oli hauskaa! Välillä piti vähän tarttua Pennin kuonokarvoihinkin.


Tällä viikolla paketteja on tuonut tuttuun tapaan myös Posti-Pate. Paketteja on tupsahdellut useita kappaleita, useana päivänä. Sisältä löytyi iso läjä kirpparilöytöjä; neljät Nosh Organicsin upouudet pöksyt, PO.Pin raidallinen pussiyökkäri, Tutan pallomekko, MunMinMyn hiiripipo, Armanin raitapipo ja Me & I pilvibody. On tää kirpparilla käynti nykyään helppoa, kun kirjautuu vaan Facebookiin ;o)

tiistai 15. toukokuuta 2012

My Only -lastenvaatteet

Tänä aamuna eksyin tutkiskelemaan Lekmerin sivuja. Lekmer on mm. Babyshopin kanssa samaan CDON Groupiin kuuluva lelukauppa netissä. Heidän valikoimaansa kuuluvat lelujen ja pelien lisäksi lastentarvikkeita, lastenhuoneiden sisustustarvikkeita sekä lastenvaatteita. Lastenvaatevalikoimaa silmäillessäni törmäsin ruotsalaiseen My Only lastenvaatemerkkiin. Vaatteet on valmistettu 100% puuvillasta ja ovat väreiltään mustia, valkoisia tai musta-valkoraidallisia. Miellyttivät ainakin minun silmää kovin. Erityisesti tuo kuvakollaasin keskirivin vasemman reunimmainen takki olisi kiva kesäksi. Jostain syystä en ole aiemmin kyseiseen merkkiin missään törmännyt. Onko kellään kokemuksia My Onlyn vaatteiden laadusta tai kokojen paikkansa pitävyydestä? Olisi kiva kuulla kokemuksia :o)

My Only -suosikit
kuvat Lekmerin sivuilta

maanantai 14. toukokuuta 2012

Kassinpussukka kapusiiniapinalle

Kuten aiemmin jo kirjoitin, ovat kaikenlaiset kantoliinat sekä minun että Siisselin mielestä ihan p****stä. Useiden tuloksettomien 'liinautumisyritysten' jälkeen voimme todeta ettei todellakaan ole meidän juttu! Jonkinsortin kantoväline olisi kuitenkin ilmeisen kätevä ja tarpeellinen väline, erityisesti näin kesän lähestyessä. Ainakin kuvittelen, että sen kanssa olisi näppärä puuhastella ulkona, käydä kaupassa ja kaupungilla yms. En tiedä onko näin, mutta viime viikolla päätin haluta Manducan eli kantokassin kapusiiniapinoille. Ja nyt en tuolla kapusiiniapinalla tarkoita Kooma-mummin Helmi-koiraa vaan meidän Siisseliä. Laitoin Manducan hakuseen Facebookin välityksellä, mutta löysinkin sellaisen Torilta. Jollain oli myynnissä lähes käyttämätön Manduca, vielä 'Special Edition -kuosilla' ja kaiken lisäksi kohtuullisen halvalla. Epäilyttävää oli ainoastaan se, että jos se on lähes käyttämätön niin mitä tapahtui käyttäjälle?! Eikö se viihtynyt tuossa kassissaan, saiko hepuliraivarin siihen pujottautuessaan vai miksi se on lähes käyttämätön? Ehkä sitä ei väri miellyttänyt? Toivottavasti syy oli värissä, koska mä hartaasti toivon että meidän apina suostuisi tuohon pujottautumaan ja jopa viihtyisi siinä?

No tänään me sitten oltiin sovittu treffit Manduca-miehen kanssa eli tuon 'kassin' edellisen käyttäjän huoltajan kanssa ja käytiin pikaisesti lunastamassa ja kotiuttamassa se uuteen kotiin. Väri ja kuosi ovat ainakin mun mielestä suorastaan kauniit. Sopisivat periaatteessa mun vaatteisiin (jos mulla jotain normaalin makuni mukaisia, sopivia vaatteita olisi)! Ja hei, ei mikään tavallinen väri vaan 'Special Edition' ;o)  Itse kassinpussukka kaikkine mekanismeineen näytti myös varsin kätevältä. Ja kuntokin oli lähes käyttämättömän mukainen. So far so good! Nyt pitäisi vielä saada tuo apina sinne sisälle ja kaiken lisäksi ilman mitään hepuleita. Päätettiin odottaa Makkarainen töistä kotiin. Makkaraisen kotiuduttua aloitettiin testaus välittömästi. Ohjekirjan avulla saatiin ensin Makkarainen pujoteltua remeleihin ja Siisseli heti perässä. Syvä hiljaisuus ... ei mitään hepulia, ei pienintäkään mielenilmausta. Hurraa, meillä on Manduca ja se toimii :o)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää!

Me herättiin tänään koko tyttöporukka ihanaan auringonpaisteeseen. Minun rakas pikku mummo eli Pyyhkä sanoi aina, että sitten kun hän on taivaassa niin aurinkoisella säällä hän käy meitä aina tervehtimässä ja katselemassa pilven laidalta. Täällä ainakin on tänään aivan ihanan aurinkoinen päivä, joten siellä se Pyyhkä-mummi nyt  istuu pilven laidalla päivää paistattelemassa iso Marimekon lierihattu päässä. Hyvää äitienpäivää Mummi, olet rakas!

Kooma-mummi se sijaan oli kiireinen ommellessaan Ellimaikille tanssikoulun kevätnäytökseen Haisu-hiirien pussihousuja ;o) Laitettiin Vaarin matkassa mummille äitienpäiväkakkua, jotta pysyy verensokerit kohdillaan. Hyvää äitienpäivää Kooma-mummillekin, olet mittaamattoman rakas ja korvaamaton meille!

Pyyhkä-mummi ja Kooma-mummi


Insinööri Makkarainen oli poikkeuksellisesti joutunut töihin näin viikonloppunakin, joten me aloiteltiin äitienpäivän viettoa ihan tyttöporukalla. Ellimaikki ja Siisseli tulivat mamman viereen köllöttelemään aamujutustelulle. Tämän jälkeen Ellimaikki teki meille aamiaista ja antoi ihanan äitienpäivälahjan kortteineen. Sain mitä hienoimman Ellimaikin itse koulussa tekemän kellon. Meillähän asuu taitava, pieni kelloseppä :o) Iltapäiväksi lähdetään sitten koko perhe Urheilusukeltajien Norppien kevätretkelle makkaranpaistoon.

Hieno äitienpäivälahja

lauantai 12. toukokuuta 2012

Babyshop.com

Monelle lastenvaatehulluttelijalle Babyshop.com on varmasti tuttu verkkokauppa. Mini Rodinin safari-haalaria metsästäessämme löysin minäkin Babyshopin upeille verkkosivuille. Heillä on meidän perheen minun tarpeita ajatellen erinomainen valikoima eri lastenvaatemerkkejä mm. Mini Rodini, Popupshop, Petit Bateau ... jne. Verkkosivut ovat myös suomeksi, joka helpottaa ostosten tekoa. Toimitusmaksut Suomeen ovat ainoastaan 4 € per tilaus ja toimitusaika on 1-4 työpäivää. Tilatuille tuotteille he myöntävät  normaalin 14 päivän vaihto- ja palautusoikeuden ja se on asiakkaalle maksutonta. Tämäkin tuli kokeiltua ja todettua toimivaksi ensimmäisen safari-haalarin ollessa liian pieni.


"Babyshop.com tarjoaa laajan valikoiman tunnettuja, korkealaatuisia tuotemerkkejä lapsille aina kahdeksaan ikävuoteen saakka sekä heidän vanhemmilleen. Nettikaupastamme löydät lasten- ja vauvanvaatteita, kenkiä, leluja, lastenvaunuja, vaippalaukkuja, asusteita ja paljon muuta.
Yhtiön perustivat 2006 Marcus ja Linn Tagesson, jotka huomasivat markkinoilta puuttuvat todella laadukasta, ruotsalaista lastenmuotia tarjoavan nettikaupan. Ilman omakohtaista kokemusta vanhemmuudesta Marcus ja Linn aloittivat rohkeasti jännittävän matkan yksityisyrittäjinä tavoitteenaan tulla markkinajohtajiksi valitsemallaan alalla. Lähtölaukauksen jälkeen olemme kasvaneet merkittävästi ja laajentaneet tuotevalikoimaamme kattamaan vaatteiden lisäksi myös muita lapsille suunnattuja tuotteita. Tosin laadukkaat muotivaatteet ovat edelleen lähinnä sydäntämme! Tänä päivänä myymme tuotteita yli 20 eri maahan. Nettikauppamme toimii ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi sekä on myös käytettävissä älypuhelimen kautta. 
Meidät on huomioitu useissa suurissa ruotsalaisissa vanhempainlehdissä, kuten myös sanoma- ja kauppalehdissä. Iloksemme Babyshopista on tullut ykkösvaihtoehto monille muotitietoisille vanhemmille, jotka haluavat täydentää lastensa vaatekaappia viimeisimmillä uutuuksilla lastenmuodin ihanasta maailmasta! 
Babyshopin pääkonttori sijaitsee idyllisessä Djurgårdenissa, Tukholman pohjoispuolella Ruotsissa. Täällä me nautimme työpäivistämme niittyjen ja metsien keskellä, seuranamme laiduntavat lehmät ja lampaat." (Lainattu Babyshop.comin sivuilta)


Moni on varmasti saattanut jo huomatakin, että blogini oikeaan yläkulmaan on ilmestynyt Babyshopin mainoslinkki. Sain tällä viikolla heiltä upean ehdotuksen tehdä yhteistyötä blogissani heidän kanssaan mm. kilpailujen merkeissä. Aivan mielettömän hieno juttu! Me Minä olen aivan pähkinöissäni tästä, jos ette sitä jo arvanneetkin. Odotellaan mitä kaikkea yhteistyö heidän kanssaan tuo tullessaan.  Nyt viimeistään kannattaa liittyä blogini lukijaksi odottelemaan ensimmäistä kilpailua! ;)

perjantai 11. toukokuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää Super-Vaari ja Taru

Tänään on Super-Vaarin ja hyvän lapsuuden ystäväni Tarun syntymäpäivä. Taru on samanikäinen kuin minä eli 23 ja Super-Vaari on vanha, koska on vaari. Ihanaa ja riemukasta syntymäpäivää kummallekin!

Meillä olikin tänään oikea juhlapäivä. Aamulla meille tuli iso liuta yövieraita. Yövieraita siksi, että ennen puolta päivää meillä on yö. Mutta olipa ihanaa saada yövieraita! Pari myöskin mammalomalla olevaa työkaveriani kävivät siis poikasineen vierailulla. Oli niin viihteellinen vierailu, että unohtui vallan ottaa valokuviakin. Kiitoksia vaan Heidille ja Emmille poikasineen! Rauhalliseen eloon tottunut Siisselikin uuvahti vauhdikkaasta vierailusta niin, että  hetken pupuselleen juteltuaan nukahti kesken leikin Ötökkä-kärryynsä. Mamman pieni Reppahousu!



Siisselin paita: Next Stripes are new spots  ja housut: Baby Gapin pellavahaalarit

Väsy yllätti kesken leikin :)


Pikku unien jälkeen kutsuttiin Super-Vaari synttärikahveille. Siisseli kertoi Vaarille uusimmat juttunsa, Ellimaikki lauloi kitarasäestyksellä 'Frontside Ollien' ja minä tarjosin mansikka-raparperi-valkosuklaajuustokakkua.

Kuninkaalliset 2nd hand Meandit

Me osallistuttiin pari viikkoa sitten etänä Me & I -kutsuille. Meillä on toistaiseksi ainoastaan yksi Me & I vaate, sellainen lahkeellinen sirkus-body. Yökkärinä ollaan sitä käytetty tähän asti, ehkä kesällä sitten muutenkin. Se on ihanan kirjava ja mielestäni erittäin hyvälaatuinen. Eilen meille tuli noilta 'etäkutsuilta' tilattu sammakkobody, joka näytti jotenkin niin kesäisen hauskalta että ajattelin tilata sen Siisselille.



Siinäpä meidän kyseisen merkin valikoima kokonaisuudessaan, joka todellakin kalpenee usean meidän ystävän 'pilvipyllysammakkotaskuaasinkakkavalikoimalle'. Kivoja ovat ja laadukkaita, mutta jotenkin tuo Meandi-villitys ei ole päässyt iskemään meidän garderoobiin. Vaikka vaikea-asteisesta lastenvaatehullutuksesta muutaman muun merkin suhteen kärsinkin. Parilla lastenvaatteita myyvällä verkkokaupalla on varmasti jo omat valmiit lähetyskuorensakin mulle, sen verran usein tulee 'jotain pientä ja ihan välttämätöntä' niistä tilattua. Toisaalta erilaisilta nettikirppareilta ja mm. eBaysta tulee ostettua myös paljon. Erilaisilla nettikirppareilla pörräillessä olen huomannutkin mielenkiintoisen ilmiön nimenomaan noiden Me & I vaatteiden hinnoissa. Niistä pyydetään käytettyinä useimmiten uuden hintaa ja jopa enemmän. Ja kaupaksi tuntuuvat menevän! Toki ymmärrän, että ovat uutena suht' arvokkaita, eikä niistä siksi ilmaiseksi viitsisi varmasti luopuakaan. Mutta mikä vaihe sen vaatteen kulutuskaaressa tekee siitä uutta arvokkaamman? Vai ovatko nämä käyttäjät kuninkaallisia ja siksi heidän lastensa käyttämät vaatteet ovat keräilyharvinaisuus? Jotain mystistä tämän merkin tuotteissa tuntuu olevan, koska niistä suorastaan tapellaan noilla nettikirppareilla. Tuohon hullutukseen en lähde, vaikka tänään ostinkin juuri kyseisen merkin pilvibodyn 7 eurolla. Se on varmasti ihan tavallisen lapsen käyttämä, koska oli noin halpa ... ja mielestäni juuri sopiva maksimihinta käytetystä bodysta!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Syöttötuoli

Meillä alkaa pikkuhiljaa lähestyä syöttötuolin osto. Siisselihän ei vielä istu, eikä näin ollen vielä tarvitse varsinaista syöttötuoliakaan. Toki meillä syödään jo muutakin kun pelkkää tissikiisseliä, mutta lusikka osuu suuhun toistaiseksi ihan sitterissä istuen. Olin ajatellut hankkivani Stokken Tripp Trapp -tuolin ihan sen monikäyttöisyyden takia ja onhan se toki tyylikkään näköinenkin, ainakin minun silmään. Ongelmana ja vatuloinnin kohteena on ollut ainoastaan tuolin väri. Aluksi tuumailin lähinnä valkoisen ja kuultovalkoisen välillä, pikkuhiljaa kuvioihin astui musta kuultovalkoisen tilalle, hieman myöhemmin kiinnostuin lilasta ja jopa vaaleanpunaisesta ... Jos jollain sattuu olemaan joku noista joutavana, niin se ratkaisisi väriongelman, koska käytettykin meille kelpaisi, muuten joudun vatuloimaan värien valinnan kanssa uutta tuolia hankkiessa.

Viime viikolla Lastentarvikkeessa pistäytyessä silmääni sattui Nuna Zaaz syöttötuoli. Ideana tässäkin tuolissa on, että se kasvaa käyttäjän mukana. Siisselillähän on jo useissa kuvissa vilahdellut Nunan Leaf sitteri, joka on mielestäni paitsi todella tyylikkään näköinen myös erittäin mukava ja laadukas käytössä. Ja niinpä pysähdyinkin tarkastelemaan tätä samaisen merkin tuolia hieman tarkemmin. Designiltaan tuoli jatkaa Nunalle tyypillistä linjaa, joka kyllä miellyttää minun silmääni. Tuoli oli erittäin tukeva, kuten jo meille tuttu sitterikin on. Muoviosat konepestäviä ja kätevästi irrotettavia. Ja hintakin taisi olla suurinpiirtein sama kun Stokken tuolilla. Nythän se sitten kriisin lykkäsi!


"Is it a designer chair, or one destined for daily juice-box battles? The Nuna ZAAZ™ masters both, beautifully.

Built from the ground up with clever and practical design, our innovative high chair grows with your baby for years of chic yet sturdy mealtimes. The ZAAZ is exceedingly safety tested, comfortable, customizes to any size and matches your pre-baby lifestyle."
Nuna Zaaz
Kuva lainattu nuna.eu

Nuna Leaf.
Kuva lainattu Nuna.eu

 Onko kellään kokemuksia tuosta Nunan Zaaz tuolista? Tai vaihtoehtoisesti ylimääräistä Tripp Trappia? Kumpi tahansa auttaisi meitä tässä ongelmassa eteenpäin :o) Ja muutkinvinkit, kokemukset ja mielipiteet otetaan mielellään vastaan.